17. januar 2021
Engelske Lynne Glazzard har skabt disse øreringe i emalje, som også kan ses i udstillingen  i Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris.
gallery icon

Se billedserie

Engelske Lynne Glazzard har skabt disse øreringe i emalje, som også kan ses i udstillingen i Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Engelsk-dansk kærestepar viser emalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engelsk-dansk kærestepar viser emalje
Frederikssund - 12. november 2019 kl. 07:01

Engelske Lynne Glazzard og danske Tom Lundsten udstiller i fællesskab emaljekunst i Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris i perioden fra den 13. november til den 19. december, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kæresteparret, der bor i hvert sit hjemland, bruger emaljering til at udforske forholdet mellem farve og form og registrere erfaringerne, som de deler med andre i et internationalt emaljeforum The Guild of Enamellers.

Deres unikke perspektiv er formet af fælles interesser, der spænder over historie, geologi og udforskning af teknikker. De begrænser ikke emalje til bestemte genrer eller stilarter. I stedet lader de hver oplevelse tale til sig på sin egen måde. Emner fra tidligere omfatter landskaber, museumsobjekter og arkitektur.

- Den nuværende smykkeserie er inspireret af form og linjer i småsten, slebet og poleret af Nordsøens bølger; en historisk forbindelse mellem Storbritannien og Danmark og vores fælles kærlighed til havet, fortæller Tom Lundsten i en pressemeddelelse.

Det startede med ætsning
Både Lynne Glazzard og Tom Lundsten begyndte at arbejde med emalje omkring 2000, og de tilbyder workshops og arbejder uafhængigt i henholdsvis Storbritannien og Danmark.

Det nuværende samarbejde begyndte, da Tom Lundsten lærte Lynne Glazzards ætsning. De erkendte, at deres kompetencer og interesser supplerede hinanden og dannede et partnerskab for at samarbejde om udvikling af nye idéer.

Pebble-samlingen kombinerer Lynnes designidéer med Toms tekniske ekspertise og en fælles kærlighed til emaljens farver og gennemsigtighed.

Der er fernisering for alle interesserede søndag den 1. december klokken 14-15.30, og det sker i forbindelse med, at det store juletræ tændes i Jægerspris.

1382458
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?