18. marts 2019
Herregårdsmuseet Selsø Slot ved Skibby inviterer til Den Store Kagedag søndag den 15. juli.
Herregårdsmuseet Selsø Slot ved Skibby inviterer til Den Store Kagedag søndag den 15. juli.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En søndag for den søde tand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En søndag for den søde tand
Frederikssund - 09. juli 2018 kl. 12:15
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Besøgende på herregårdsmuseet Selsø Slot går formentlig i sukkerchok, når der søndag den 15. juli holdes Den Store Kagedag endnu en gang, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kagedagen er et tilbagevendende arrangement for hele familien, og højdepunktet i arrangementet er kagekonkurrencen, hvor besøgende kan komme med deres egne kager og deltage i konkurrencens fire kategorier. Antallet af kager til kagedagen afhænger af, hvor mange, der deltager med en kage i konkurrencen.

De fire kategorier i kagekonkurrencen er »Den smukkeste kage«, »Den lækreste kage«, »Den bedste historiske kage« og »Særprisen«.

Museumsleder Elisabeth Holm Nielsen opfordrer til, at man pynter sin kage efter alle kunstens regler og laver en dejlig og velsmagende kage eller en kage, som har en helt særlig historie for bagebageren. En historisk kage behøver altså ikke være lavet efter en historisk opskrift, men kan være en kage, som man fik hos sine bedsteforældre, en kage, som har en særlig historie i ens familie eller en kage, som bringer minder frem hos bageren - så længe der knytter sig en god historie til, som manu kan skrive på kagens præsentationssedlen, der udleveres i billetsalget ved ankomst.

Dommerne til årets kagedag er kageblogger og kogebogsforfatter, Anne Moltke Dahl, også kendt som Anne Au Chocolat, undervisningsansvarlig og kokkepigen på Frilandsmuseet, Inge-Mette Petersen, og historiker og tidligere museumsleder på Selsø, Louise Sebro.

Kagerne til kagekonkurrencen skal være indleverede senest klokken 14, hvor konkurrencen begynder. Alle kagebagere - en bager pr. kage - kommer gratis ind på museet. Alle andre besøgende betaler almindelig entré. Når kagekonkurrencen er overstået, og vinderne er fundet, må alle smage på kagerne - og børnene tager først!

Der kan købes kaffe, te, vand og most til kagerne.

Museet har almindeligt åbent klokken 11-16, og i løbet af dagen kan man prøve at bage kager af forskellig slags sammen med kokkepigen i kælderkøkkenet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede