15. august 2020
Foredrag i Folkeuniversitetet gør gæsterne klogere på den digitale udvikling i Kina. Foto: Casper Suk Thorlacius
Foredrag i Folkeuniversitetet gør gæsterne klogere på den digitale udvikling i Kina. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny teknologisk verdensorden er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny teknologisk verdensorden er på vej
Frederikssund - 12. november 2019 kl. 15:38
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkeuniversitetet i Frederikssund har den digitale udvikling i Kina på programmet, når Casper Wichmann holder foredrag på Elværket torsdag den 14. november klokken 19.30, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kina har sat sig solidt på det globale førersæde, når det gælder teknologi, innovation, kunstig intelligens og det digitale. Tiden, hvor landet var lig med billige lavkvalitetsvarer og kopier af kendte vestlige mærker, er forbi.

Landet udfordrer nu for alvor USA som verdens førende teknologiske supermagt, især med sin nye Made in China 2025 plan, en yderst velfungerende e-handelssektor, sit rumprogram og national satsning på kunstig intelligens, hvor de førende tech-giganter alle bidrager,

En ny teknologisk verdensorden er således under opsejling, hvor især USA, men også EU, er nødt til at forholde sig til Kina.

Foredraget vil give en introduktion til Kinas digitale univers, e-handelssektoren samt, hvordan Kina bruger teknologi på godt og ondt, og hvordan de kinesiske forbrugere balancerer mellem convenience og kontrol. Foredraget vil omtale Kinas Made in China 2025 plan, og hvordan den påvirker forholdet til USA.

Casper Wichmann er uddannet cand.mag i Kinastudier med speciale i digitale platforme i Kina og arbejder til daglig som koordinator på tænketanken ThinkChina under Københavns Universitet og bruges ofte i danske medier som kommentator på kinesiske anliggender.

Alle er velkommen. Billetten koster 80 kroner og kan købes på www.fufsund.dk eller ved indgangen. Entreen er gratis for studerende.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?