23. januar 2021
Det var her i krydset ved Skibbyvej og Saltsøvej, at lokalforeningen i Skibby ville have lov til at opsætte et skilt, der skal reklamere for bymidten. Det har udvalg sagt nej til.
Det var her i krydset ved Skibbyvej og Saltsøvej, at lokalforeningen i Skibby ville have lov til at opsætte et skilt, der skal reklamere for bymidten. Det har udvalg sagt nej til.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter to års forberedelse: Forening får nej til otte meter høj reklamemast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to års forberedelse: Forening får nej til otte meter høj reklamemast

Foreningen Skibby Aktive for Fjordlandet har anmodet Frederikssund Kommune om at få lov til at opføre en otte meter høj reklamemast på hjørnet af Skibbyvej og Saltsøvej, men nu har udvalg afvist ønsket efter en sagsbehandling, der har varet to år.

Frederikssund - 12. januar 2021 kl. 16:09
Af Victor Andersen

I en årrække har foreningen Skibby Aktive for Fjordlandet ønsket at få opført en såkaldt pylon uden for bymidten.

Søger man på pylon på Wikipedia, vil man kunne læse, at ordet blandt andet dækket over indgangspartiet til et egyptisk tempel.

Der er dog ikke tale om at genopføre Ptah-templet fra Memphis i det gamle Egypten i Skibby, men derimod et otte meter højt, LED-oplyst reklameskilt med teksten 'Bymidten' og logoerne af Netto, Apoteket og Meny. Et skilt, der efter planen skulle lokke forbipasserende ind i bymidten i Skibby.

"I Skibby bymidte har vi 18 gode forretninger, men det opdager man ikke, når man kommer kørende ad hovedvejen. For at sikre, at vores lokale handelsliv overlever vil vi trække flere forbipasserende ind til vores butikker i stedet for, at de kører videre til eksempelvis Kirke Hyllinge, hvor alle butikkerne ligger ud til hovedvejen," siger Morten Kremmer, der er formand for bestyrelsen i Skibby Aktive for Fjordlandet.

Skiltet ville skulle opføres på kommunal grund, og der skulle derfor også en kommunal tilladelse til, men det har Plan- og Miljøudvalget tirsdag sagt nej til. Det fortæller udvalgsformand, Jørgen Bech (V) til Lokalavisen Frederikssund.

Administrationen i kommunen havde på forhånd vurderet, at pylonens størrelse, placering og karakter af reklame for supermarkeder ville være i strid med såvel byplanvedtægterne og kommunalfuldmagtsreglerne.

"Vi valgte i stedet at bede administrationen om at kigge på alternative løsninger, eksempelvis et mindre skilt," siger Jørgen Bech.

Hos lokalforeningen i Skibby vækker det ærgrelse, at kommunen har vendt tommelfingeren nedad til projektet.

"Det her er et projekt som vi har arbejdet med i to år. Vi har søgt tilladelser hos Vejdirektoratet og politiet og fundet finansiering til pylonen. Derfor er det rigtigt ærgerligt, at den falder på målstregen," siger Morten Kremmer.

Undervejs i forløbet har Skibby Aktive for Fjordlandet været i løbende dialog med Frederikssund Kommune, og lokalforeningsformanden er skuffet over, at kommunen ikke informerede om forhindringerne ved projektet tidligere.

"I den bedste af alle verdener havde vi tidligere i forløbet fået at vide, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad der ikke kunne," siger Morten Kremmer.

Udvalgsformand Jørgen Bech mener også, at kommunen burde have været hurtigere til at give svar.

Han bor selv i Skibby og er medlem af bestyrelsen i Skibby Aktive for Fjordlandet. Han har dog ikke selv været inde over pylon-projektet.

"Lokalforeningen har brugt meget tid og mange kræfter på denne her sag, og sagsbehandlingen er foregået over flere år. Der synes jeg, at vi som kommune i den type sager skal være hurtigere til at give et afslag," siger han.

Sagen skal også forbi Økonomiudvalget på et senere tidspunkt, men det er usandsynligt, at de kommer til en anden konklusion end Plan- og Miljøudvalget.

1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?