22. juni 2021
Region Hovedstaden åbner i dag et kviktestcenter i Skibby Fritidscenter på Nyvej 7B i Skibby, der også blev brugt som midlertidigt testcenter i november sidste år. Foto: Birgitte Masson
Region Hovedstaden åbner i dag et kviktestcenter i Skibby Fritidscenter på Nyvej 7B i Skibby, der også blev brugt som midlertidigt testcenter i november sidste år. Foto: Birgitte Masson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter pres: Klar til test og vaccinationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter pres: Klar til test og vaccinationer
Frederikssund - 11. maj 2021 kl. 21:12
Af Maj-Britt Holm

Det holdt hårdt. Men fra onsdag den 12. maj kan borgere blive kviktestet med næsepodning i Skibby to dage om ugen, og torsdag i næste uge åbner et vaccinationscenter på Nordsjællands Hospital i Frederikssund.

Frederikssund Kommunes borgmester John Schmidt Andersen (V) har flere gange opfordrede Region Hovedstaden til at gøre det lettere for borgerne at blive både lyntestet og vaccineret imod Covid-19.

Siden lagde regionsrådsmedlemmerne Anne Ehrenreich (V) og Peter Westermann (SF) pres på og rejste sagen politisk i Regionsrådet i april. Herefter besluttede administrationen at oprette både kvikteststedet i Skibby og vaccinationsstedet i Frederikssund på »eget initiativ«.

Kviktest i Skibby

Onsdag åbner Copenhagen Medical så et nyt fast kviktestcenter i gymnastiksalen i Skibby Fritidscenter, Nyvej 7B i Skibby, hvor alle helt uden tidsbestilling kan blive testet og få svar i løbet af en halv times tid onsdage og søndage fra klokken 7 til 20.

Så behøver borgere uden bil ikke at tage en bustur på 15 kilometer til Frederikssund for at få et gyldigt coronapas, der giver adgang til at gå til frisør, på restaurant og så videre.

- Det er dejligt, at det åbner nu. Vi har dog skrevet til regionen for at få flyttet åbningsdagene, for eksempel til fredag og mandag. Onsdag og søndag giver ikke mulighed for at få en test, man kan bruge til at gå i byen og andre sociale aktiviteter i weekenden, men mest til at gå til frisør, der selvfølgelig også er vigtigt. Regionen er ikke helt uvillig til at se på det, siger Frederikssund-borgmester John Schmidt Andersen med henvisning til, at en negativ coronatest højst må være 72 timer gammel.

Vaccinecenter åbner

Desuden åbner Frederikssund COVID-19 vaccinationscenter på Nordsjællands Hospital, Frederikssundsvej 30 i Frederikssund, torsdag den 20. maj, hvor man kan få et stik torsdage klokken 12-19, hvis man har modtaget invitation til vaccination.

- Jeg skal faktisk vaccineres i Frederikssund. Da jeg skulle bestille tid til vaccination, så jeg, at centret åbnede den 20. maj, og det lykkedes at bestille en tid til første åbningsdag, fortæller borgmesteren.

Der er nu tre faste teststeder i Frederikssund Kommune, hvor alle kan blive testet. Ud over det nye kvikteststed i Skibby kan man blive lyntestet i den gamle svømmehal på Odinsvej 2 i Frederikssund alle ugens dage klokken 7-20.

Desuden kan man få en PCR test på Lundevej 11 i Frederikssund ved at bestille tid på www.coronaprover.dk. Der er åbent mandag, onsdag, fredag og søndag klokken 15.30-21.00 samt tirsdag, torsdag og lørdag klokken 8.00-13.30.

1382458
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?