28. juli 2021
Politiet har tidligere offentliggjort billeder fra genbrugspladsen i Frederikssund, hvor Thomas Gotthard skilte sig af med en tønde og en sækkevogn, som kunne have betydning i drabssagen. Pladsen ligger ganske få kilometer fra Sundbylille, hvor der natten til fredag blev gjort fund af betydning for sagen.
Politiet har tidligere offentliggjort billeder fra genbrugspladsen i Frederikssund, hvor Thomas Gotthard skilte sig af med en tønde og en sækkevogn, som kunne have betydning i drabssagen. Pladsen ligger ganske få kilometer fra Sundbylille, hvor der natten til fredag blev gjort fund af betydning for sagen.
Foto: Nordsjællands Politi/Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter måneders tavshed: Nu taler drabssigtet præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter måneders tavshed: Nu taler drabssigtet præst

Indicier kan blive erstattet af egentlige beviser, når sagen mod Thomas Gotthard skal for retten til efteråret

Frederikssund - 04. juni 2021 kl. 13:02
Af Henrik Gregersen

Gang på gang i over et halvt år har Thomas Gotthard nægtet at hjælpe både retten og politiet med at opklare, hvad der skete, da hustruen Maria From Jakobsen ifølge sigtelsen blev dræbt.

Men ganske opsigtsvækkende er det nu tilsyneladende præsten selv, der i kølvandet på de mange måneders tavshed og varetægtsfængsling kan have ført politiet til et - tilsyneladende - bevismæssigt gennembrud i sagen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi er det således udsagn fra Thomas Gotthard selv, der har ledt politiet til de fund, af ukendt karakter, politiet torsdag aften og natten til fredag sikrede ved Sundbylille ganske få kilometer fra parrets bopæl i Frederikssund

Han har nemlig indtil nu været sigtet for, på ukendt vis og et ukendt sted i nærheden af Frederikssund at have dræbt hustruen.

Men trods en massiv indsats med dykkere, lighunde, gennemsøgning af store skovområder, og utallige timers videoovervågning, har der tidligere ikke været egentlige fysiske fund, der kunne knyttes til drabet, har Sjællandske Medier tidligere fået oplyst.

arrow Læs også: Medie: Præst tilstår drab på hustru
Fængsling forlænget

Så sent som 26. maj blev varetægtsfængslingen af Thomas Gotthard opretholdt, efter han og forsvarer Jesper Storm Thygesen i et brev til retten har accepteret fortsat varetægtsfængsling, indtil der er afsagt dom i sagen.

Ifølge den såkaldte fristforlængelse, der danner grundlag for den fortsatte varetægtsfængsling, er der afsat 16 dage til retssagen mod ham.

Såfremt han i løbet af den kommende tid tilstår at have dræbt hustruen, kan sagen i stedet afvikles som en væsentlig mindre omfattende tilståelsessag.

På nuværende tidspunkt afviser anklager i sagen, Anne-Mette Seerup, dog at kommentere, hvorvidt grundlaget for retssagen er ændret.

arrow Politiet med gennembrud i Mariasagen
04. juni 2021 kl. 11:13 Opdateret: kl. 11:13
1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?