29. september 2021
En nabo slog alarm, da han natten til 4. november vågnede og opdagede den voldsomme brand på den forladte landejendom, hvor unge fra tid til anden trængte ind for at kunne være i fred. Men branden var påsat af Thomas Gotthard, da han slettede sporene efter, at han havde lagt sin afdøde hustru i syrebad i en fodertønde på stedet. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

En nabo slog alarm, da han natten til 4. november vågnede og opdagede den voldsomme brand på den forladte landejendom, hvor unge fra tid til anden trængte ind for at kunne være i fred. Men branden var påsat af Thomas Gotthard, da han slettede sporene efter, at han havde lagt sin afdøde hustru i syrebad i en fodertønde på stedet. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter drabet på Maria: Her sletter Thomas beviserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter drabet på Maria: Her sletter Thomas beviserne

Uden at vide det tog beboer billeder af øjeblikket, hvor den drabsdømte præst slettede sine spor ved at brænde en forladt gård ned.

Frederikssund - 04. august 2021 kl. 13:21
Af Henrik Gregersen

I årevis har et forladt hus mellem Ølstykke og Frederikssund været hjemsted for unge, der ville være i fred.

arrow Læs også: Drabsdømt præst er nu ikke længere ansat i kirken

Men i november 2020 blev det også en del af rammen om én af de mest omtalte og kyniske drabssager i de senere år.

Præsten Thomas Gotthards drab og partering af hustruen Maria From Jakobsen, som han tirsdag blev idømt 15 års fængsel for.

Natten mellem 26. og 27. oktober - samme dag, som han havde slået Maria ihjel - transporterede han nemlig liget i en fodertønde til den forladte gård, hvor han overhældte liget med saltsyre og kaustisk soda i store mængder for at opløse det.

Her stod liget nogle dage, inden Thomas Gotthard vendte tilbage og fragtede liget til en anden - mere afsidesliggende - adresse, hvor han begrevede liget.

Havde køreplan

I hele sit arbejde var han grundig med at slette sine spor, udfra den køreplan, han på forhånd havde udarbejdet.

Og brugen af de kraftige kemikalier kunne tydeligt ses i det rum, hvor han opbevarede tønden med Maris lig.

Derfor valgte han at brænde stedet ned.

Det skete omkring klokken 01 natten til den 4. november, hvor en beboer i området slog alarm til 112, da han om natten blev vækket af sin hund og derpå så den forladte landejendom være omspændt af flammer.

Og det var ikke uden grund, at branden var så voldsom.

Med optændingsblokke på høloftet havde Thomas Gotthard nemlig sikret sig, at ilden ville få godt fat.

"Det var for at slette sporene," hed det blandt andet i tirsdagens tilståelse, hvor det blev beskrevet, at det var svært at komme frem til den tilgroede ejendom.

Han var også opmærksom på, at han havde efterladt hjulspor:

"Men de ville forsvinde, når brandvæsenet kom til stedet for at slukke branden," lød hans ræssonement ifølge tilståelsen.

Kunne være sluppet afsted

Hans grundighed og kynisme i både forberedelse, ved selve drabet og ikke mindst forsøget på at slette sporene fik anklager Anne-Mette Wedell til tirsdag at kalde ham 'dygtig:'

"Rigtig dygtig. Rigtig dygtig. Han kunne være sluppet afsted for drab. Faktisk blev han anholdt kun 10 dage før, videoovervågningen blev slettet, og så havde været om ikke umuligt så langt sværere at opklare sagen," lød det fra hende i retten.

Ifølge sn.dk's oplysninger var det da også først, da Thomas Gotthard efter syv måneders varetægtsfængsel i forsommeren valgte at tilstå overfor politiet, at sammenhængen gik op for dem.

"Da politiet kom og spurgte, om vi havde set noget i forbindelse branden, kunne vi jo kun sige, at vi ikke havde set noget, fordi vi først vågnede, da flammerne stod op af taget. Man skulle tro, at det var løgn, men vi talte faktisk om, at lige netop det hus var perfekt, hvis man ville skille sig af med hende. Men at finde ud af, at det var dét, der var sket..... det er jo sygt," konstaterer en nabo.

arrow Dræbt af præst og ægtemand: Nu begraves Maria
23. august 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:52
arrow Sådan løj dømt præst i afhøringer
18. august 2021 kl. 10:44 Opdateret: kl. 11:26
arrow Mentalerklæring: Sådan er drabsmands psyke
11. august 2021 kl. 11:55 Opdateret: kl. 12:48
1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?