21. juni 2021
Rasmus Rasmussen, forpagter af Restaurant Kalvøen, er klar til at åbne stedet som en restaurant, der har åbent seks dage om ugen fremover. Foto: Birgitte Masson
Rasmus Rasmussen, forpagter af Restaurant Kalvøen, er klar til at åbne stedet som en restaurant, der har åbent seks dage om ugen fremover. Foto: Birgitte Masson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter Corona: Selskabsforretning åbner som restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Corona: Selskabsforretning åbner som restaurant

Pandemien har sat en stopper for større selskaber, og det har fået chefen for Restaurant Kalvøen til at nytænke stedets fremtid

Frederikssund - 04. maj 2021 kl. 07:44
Af Ea Lykke Schausen

Først et forsamlingsforbud, så flere måneders nedlukning. Restriktionerne der har fulgt med Corona-pandemien har ramt hårdt i restaurationsbranchen. Og for de, der beskæftigede sig særligt med selskaber, har det især haft sine konsekvenser, at større fester ikke har været en betydelig del af året 2020, fortæller Rasmus Rasmussen, forpagter af Restaurant Kalvøen i Frederikssund.

"Da der kom, det her Corona, der blev vi slået direkte tilbage til stenalderen, om man vil. Det har været fuldstændig umuligt at gøre noget som helst med en selskabsforretning i den her tid. Lige fra restriktioner til nervøse gæster. Så da vi nu endelig kunne genåbne, så stod vi med en tom 2021-kalender og en restaurant, der var stort set ikke-eksisterende mere," fortæller han og fortsætter:

"Pandemien har virkelig fejet fødderne væk under os og det, vi har brugt ni år på at opbygge. I stedet må vi nu gå en anden vej. Så vi åbner som almindeligt spisested nu med mulighed for at komme og spise seks dage om ugen."

Renovering og investering

Førend restauranten kan slå dørene op for gæster alle ugens dage fra 9. maj, er der dog meget, der skal på plads. Det kræver nemlig en hel del, når man skal gå fra selskabsforretning til hverdagsrestaurant, fortæller Rasmus Rasmussen.

"Det er en kæmpe forandring, vi skal gøre klar til, og derfor kunne vi ikke åbne her den 21. april. Vi skal have peppet stedet op, så rammerne passer bedre til en hverdags-restaurant, og så skal vi have nogle nye ting ind."

Af projekter inden åbningen kan listes gulvslibning, malede vægge, ny indretning såvel som nye køkkenmaskiner og ny ventilation. "Når man skal holde åbent så mange dage om ugen, så kræver det noget andet. Vi skal skifte borde og stole ud, fordi behovet ikke længere er for, at de skal kunne rykkes hele tiden. Vi skal have ny kasseterminal og så skal vi have hyret fire nye tjenere."

Nu med øl

Foruden ventilationssystem, køkkenredskaber og en renovering har stedet også endelig investeret i et fadøls-anlæg og er igang med at sammensætte et menukort inspireret af det klassiske køkken.

"Vi går den klassiske vej med fokus på de gode råvarer og det gode håndværk. Vi snakker friske rødspætter til stjerneskud og ikke den panerede skrubbe i frituren," siger Rasmus Rasmussen og uddyber:

"Det er selvfølgelig en stil og et valg, om man vil gå klassisk, fransk, nynordisk eller andet. Men jeg tror på, at det klassiske aldrig går af mode. Og alle kan spise en pariserbøf eller et stjerneskud."

Planen er, at stedet skal holde åbent til aften tirsdag til lørdag og til frokost tirsdag til søndag.

1382458
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?