11. april 2021
Thomas Gotthard er sigtet for at have dræbt hustruen Maria From Jakobsen og derpå skaffet liget af vejen.
gallery icon

Se billedserie

Thomas Gotthard er sigtet for at have dræbt hustruen Maria From Jakobsen og derpå skaffet liget af vejen.
Foto: Foto: Nordsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabssigtet præst: Her er sagen nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabssigtet præst: Her er sagen nu
Frederikssund - 29. marts 2021 kl. 14:02
Af Henrik Gregersen

Bliver frivilligt bag tremmer. Forsvarer har ingen kommentarer. Offentligheden må fortsat kigge i vejviseren efter et indblik i både politiets beviser og den drabssigtede præst Thomas Gotthards eventuelle forklaringer.

For anden gang i træk har han nemlig på forhånd accepteret at lade sig være fængslet, inden han på onsdag skulle være fremstillet for retten til en såkaldt fristforlængelse, hvor en dommer skulle vurdere, om beviser og forklaringer gav grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen.

Men det behøver retten altså ikke tage stilling til nu, hvor Thomas Gotthard har accepteret den fortsatte fængsling.

Det bekræfter anklager i sagen, Anne-Mette Wedell Seerup, overfor sn.dk.

Også forud for det senest planlagte retsmøde 8. marts, accepterede han på forhånd at få forlænget opholdet bag tremmer.

Dengang forklarede hans forsvarer Jesper Storm Thygesen til eb.dk, at der alene lå praktik bag accepten, da han ikke havde mulighed for at møde i retten for sin klient dén dag.

Jesper Storm Thygesen ønsker ikke i dag at forklare, hvorfor hans klient igen på forhånd har accepteret en forlængelse af varetægtsfængslingen i drabssagen, hvor han nægter sig skyldig.

arrow Læs også: Byret har sat 16 dage af til sag mod drabssigtet præst
Siden Maria forsvandt

Politiet udsender 27. oktober 2020 en efterlysning af 43-årige Maria From Jacobsen. Hun har forladt sit hjem i Frederikssund i nedtrykt sindstilstand, lyder det.

Det er Maria From Jacobsens mand, præst Thomas Gotthard, som melder hende savnet. Ifølge ham forlod Maria From Jacobsen hjemmet dagen før - den 26. oktober.

Senere får politiet mistanke om, at der er sket en forbrydelse. Og omkring tre uger efter - den 15. november - bliver Thomas Gotthard sigtet for drab.

Han bliver varetægtsfængslet 16. november. Politiet mener, at der er grund til at tro, at han på fri fod vil lægge hindringer i vejen for efterforskningen.

Der bliver nedlagt navneforbud, der gør det forbudt at bringe oplysninger om, hvem den sigtede nærmere bestemt er.

18. november kommer det frem i offentligheden, at præsten i tiden efter det formodede drab har foretaget specielle søgninger på internettet.

Han søger blandt andet information om havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler.

I familiens hus i Frederikssund finder politiet en mængde af de ætsende væsker saltsyre og kaustisk soda. Det er B.T. og TV 2, der skriver om det på baggrund af dokumenter fra Retten i Hillerød.

Samtidig beder politiet borgere om hjælp med oplysninger om to biler og en trailer.

Varetægtsfængslingen af præsten forlænges igen 30. november og 14. december i Retten i Hillerød.

Hver gang sker det for lukkede døre, hvilket vil sige, at offentligheden ikke kan få indblik i, hvad der er blevet fremlagt af beviser i sagen, eller hvad den sigtede selv forklarer.

Fredag den 18. december ophæves navneforbuddet for manden, og politiet sætter navn på den sigtede og udsender billede af ham.

Politiet beder samtidig borgere om hjælp med information om Thomas Gotthards færden.

Mens efterforskningen er i gang, fortsætter politiets søgning efter Maria From Jacobsens lig.

Foruden familiens hjem i Frederikssund har politiets teknikere finkæmmet deres sommerhus i Nykøbing Sjælland for spor. Dertil kommer eftersøgninger i flere naturområder på Sjælland.

31. december meddeler politiet, at det er ved at samle beviser til at føre en sag mod manden, selv om der endnu ikke er fundet et lig.

Ifølge politiet lyder sigtelsen på, at han slog hende ihjel på en ukendt måde, på et ukendt tidspunkt og på et ukendt sted. Politiet udtaler dog, at det har en idé om, hvordan og hvor drabet er foregået.

Politiet siger også, at det har en "god idé om", hvad ægtemandens motiv til drabet skulle have været. Det vil ikke sige hvad.

Ingen andre er mistænkt for at have slået hende ihjel.

7. januar beder politiet endnu en gang om hjælp fra mulige vidner.

Efterforskningen har vist, at Thomas Gotthard den 6. november - 11 dage efter at Maria From Jacobsen forsvandt - skilte sig af med en blå fodertønde og en grå sækkevogn på Frederikssunds Genbrugsplads.

Varetægtsfængslingen er fortsat blevet forlænget. Senest frem til 31. marts. Men for anden gang i træk bliver det altså unødvendigt med et retsmøde for at forlænge fængslingen.

Kilde: Ritzau

arrow Drabet uden lig: Nu skal endnu en genbrugsplads undersøges
09. februar 2021 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:57
arrow Drabet uden lig: Derfor leder politiet ikke efter andre gerningsmænd
06. februar 2021 kl. 07:12 Opdateret: kl. 15:21
1382458
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?