20. februar 2020
En 44-årig norsk kvinde er af Østre Landsret blevet idømt tre et halvt års fængsel for dødsvold mod den 53-årige heste- og kreaturhandler Lars Christian Frederiksen på hans ejendom i Skibby den 27. december 2017. Foto: Casper Suk Thorlacius
En 44-årig norsk kvinde er af Østre Landsret blevet idømt tre et halvt års fængsel for dødsvold mod den 53-årige heste- og kreaturhandler Lars Christian Frederiksen på hans ejendom i Skibby den 27. december 2017. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for dødsvold mod hestehandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for dødsvold mod hestehandler
Opdateret 27. januar 2020 kl. 17:31
Frederikssund - 27. januar 2020 kl. 17:00
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 44-årig norsk kvinde er mandag blevet dømt skyldig i dødsvold mod en heste- og kreaturhandler i Skibby på Hornsherred den 27. december 2017, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Sag om dødsvold mod hestehandler anket til landsretten

Da sagen var for byretten i Hillerød i maj 2019, blev kvinden frifundet for vold med døden til følge mod sin kæreste, den 53-årige heste- og kreaturhandler Lars Christian Frederiksen.

Byretten vurderede dengang, at der ikke var tekniske beviser eller tungtvejende indicier til at dømme hende skyldig i at have tildelt manden flere slag eller spark i ryggen samt adskillige stik i hovedet med en skruetrækker eller lignende. Ifølge anklageskriftet førte skaderne i kombination med svære forkalkningsforandringer i kranspulsårer og legemspulsåren til, at han afgik med døden.

Men Østre Landsret er kommet til en anden afgørelse end byretten og har nu idømt kvinden tre et halvt års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandigt for legemsangreb under særdeles skærpende omstændigheder, oplyser kvindens forsvarer Christina Schønsted.

- Der er ikke blevet fremlagt nye beviser i landsretten. Det var det samme bevismæssige grundlag. Men landsretten er altså kommet til en anden afgørelse, siger Christina Schønsted.

Forsvareren oplyser, at fem dommere stemte for at dømme hendes klient skyldig, mens én ønskede frifindelse.

Christina Schønsted har kun hørt en kort oplæsning af dommen, men endnu ikke set den på skrift, og hun kan derfor ikke udtale sig om den i detaljer på nuværende tidspunkt.

Den 44-årige blev straks efter domsafsigelsen varetægtsfængslet ,helt efter retspraksis i den type sager.

arrow Kvinde frifundet for dødsvold mod hestehandler
29. april 2019 kl. 15:34 Opdateret: kl. 16:47
arrow Dødsvold mod hestehandler: Stiksår på lig lignede skrammer
25. april 2019 kl. 16:20 Opdateret: kl. 16:20
arrow Vidner så ingen stiksår på afdød hestehandler
25. april 2019 kl. 00:15 Opdateret: kl. 17:08