25. september 2021
Det gamle elværk i Frederikssund fylder 100 år, og det markeres med en reception den 22. april, selv om el-produktionen for længst er opjørt.
Det gamle elværk i Frederikssund fylder 100 år, og det markeres med en reception den 22. april, selv om el-produktionen for længst er opjørt.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gamle elværk fylder 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle elværk fylder 100 år
Frederikssund - 07. april 2014 kl. 20:23
Af Thomas Sten Pedersen

Frederikssund: Det varer ikke længe før, at det gamle elværk i Frederikssund runder 100 år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og selvom el-produktionen for længst er ophørt, skal det naturligvis markeres. Liv og »produktion« er der nemlig stadig masser af i de gamle og smukke bygninger.

Derfor holdes der reception tirsdag den 22. april klokken 17 med lidt spiseligt og taler.

Samtidig vil krøniken om huset blive »afsløret«. Den er skrevet af historiker og tidligere borgmester Knud B. Christoffersen sammen med Anne-Marie Jørgensen, der er leder af det lokalhistoriske arkiv.

Knud B. Christoffersen står for første del af aftenens arrangement, hvor han får selvskab af Bent Kirk Hansen, hvis far var den sidste driftsbestyrer på elværket. Den anden del af aftenen vil professor ved Aalborg Universitet, Mogens Rüdger, der er ekspert i dansk elforsynings historie, tage sig af. Og aftenen slutter med et brag, når Silvarstar Linedancers laver en linedance opvisning klokken 20.00.

1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?