28. september 2020
Mange unge lader sig teste for covid-19 i øjeblikket. Men pt. er der ikke kendskab til nye tilfælde blandt unge på Frederikssund Campus, selv om smitten er stigende i kommunen. Foto: Kenn Thomsen
Mange unge lader sig teste for covid-19 i øjeblikket. Men pt. er der ikke kendskab til nye tilfælde blandt unge på Frederikssund Campus, selv om smitten er stigende i kommunen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19 smitte når bekymringsgrænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19 smitte når bekymringsgrænse
Opdateret 15. september 2020 kl. 16:16
Frederikssund - 15. september 2020 kl. 15:20
Af Maj-Britt Holm

Der er nu registreret i alt 168 Covid-19 smittede i Frederikssund Kommune, idet der er kommet tre nye til med positiv coronatest på et døgn ifølge Statens Serum Instituts opgørelse tirsdag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

11 af kommunens indbyggere har fået konstateret coronavirus i løbet af de seneste syv dage, hvilket svarer til 24 per 100.000 indbyggere. Dermed har Frederikssund Kommune bevæget sig op over »bekymringsgrænsen« på 20 per 100.000 indbyggere, hvor sundhedsmyndighederne begynder at holde øje med udviklingen.

1.085 personer i Frederikssund Kommune har ladet sig teste i løbet af de seneste syv dage.

Hvor er smitten?

Det er svært at sige, hvilke grupper der er ramt af sygdommen, idet myndighederne ikke offentliggør smitte opdelt efter alder på kommunebasis.

Men hverken Helle Hagemann Olsen, der er direktør for Velfærd, Arbejdsmarked og Sundhed i Frederikssund Kommune - og dermed det store ældreområde - eller børne- og ungechef Paw Holze Nielsen, Frederikssund Kommune, har kendskab til smitte blandt plejehjemsbeboere, modtagere af hjemmehjælp eller børn i kommunale børnehuse eller skoler.

På Frederikssund Campus har hverken rektor Heidi Post Dam fra U/NORD eller Agnethe Dybro Pedersen, rektor på Frederikssund Gymnasium, hørt om nye smittetilfælde blandt eleverne.

- Men vi har mange, der bliver testede, også med deres weekendadfærd eller hvis de har været til fester med nogle, der viser sig at være testede positive, siger Agnethe Dybro Pedersen, der tilføjer, at Undervisningsministeriet kom med nye regler i fredags, så gymnasieelever ikke bliver registreret som fraværende, hvis de arbejder hjemme, mens de venter på at blive coronatestet.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?