29. september 2021
Der er fortsat tro på at markedsdagen, i forbindelse med Snake City Jazzfestival, bliver en realitet. Foto: Jørgen Christensen
Der er fortsat tro på at markedsdagen, i forbindelse med Snake City Jazzfestival, bliver en realitet. Foto: Jørgen Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronaregler slækkes: Håb om stor byfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Coronaregler slækkes: Håb om stor byfest
Frederikssund - 29. juli 2021 kl. 06:00
Af Nikolai Rosler Jørgensen

Lørdag den 28. august bliver der, efter et års pause, igen afholdt markedsdag i forbindelse med Snake City Jazzfestival i Slangerup - på papiret i hvert fald.

For selvom troen på, at det kan lade sig gøre at åbne op for boder, live-musik og meget mere, så hænger truslen om coronarestriktioner stadigvæk i luften.

- Vi ved jo faktisk ingenting endnu, men vi har været nødt til at kigge fremad og planlægge markedet som om det bliver til noget, men vi kan ikke garantere det, siger Bent Givskov, der er en del af styregruppen bag festivalen og markedet.

Ifølge de restriktioner, der gælder pr. 1. august, ophæves kravet om coronapas ved udendørs markeder og forsamlingsforbudet hæves til 3000 personer, derfor fastholder Bent Givskov alligevel håbet.

- Nu har vi stået standby i halvandet år og har holdt en masse møder, hvor vi har været i tvivl om hvad der skal ske, men lige nu tror vi da alle sammen på det, så jeg glæder mig, siger han.

Ren byfest

Det vil være første gang siden 2019, at markedsdagen bliver afholdt, og håbet er, at det ikke vil være meget anderledes end dengang.

Kongensgade lukkes for trafik, fra klokken 07.30 til 18.00 og hele midtbyen bliver til en stor markedsplads med mange forskellige boder.

- Der vil være cirka 100 stande, med alt fra foreninger og byens lopper til politikere og erhvervsfolk, siger Bent Givskov.

Derudover vil der være mad, jazzparade og fem scener med live-musik i kongensgade, hvor markedet bliver afholdt.

- Det helt store trækplaster er dog rådhuspladsen, hvor der vil være et stort telt med livemusik, og når loppemarkedet slutter klokken 15, så holder vi børnekoncert i det store telt, fortæller Bent Givskov.

1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?