17. april 2021
Ifølge centerchef Stig Bergdahl er Sillebroen fuld ud gearet til at overholde alle retningslinjer, og venter derfor bare på, at alle butikkerne indenfor kan få lov til at genåbne. Arkivfoto: Allan Nørregaard.
Ifølge centerchef Stig Bergdahl er Sillebroen fuld ud gearet til at overholde alle retningslinjer, og venter derfor bare på, at alle butikkerne indenfor kan få lov til at genåbne. Arkivfoto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Katastrofalt: Centerchef: 'Det er sidste udkald for nogle'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katastrofalt: Centerchef: 'Det er sidste udkald for nogle'

Katastrofalt. Så kort kan det siges om situationen for nogle af butikkerne i Sillebroen. Centerchef Stig Bergdahl er dybt skuffet over, at de ikke blev en del af regeringens genåbningsplan, for ifølge ham er centret fuldt ud gearet til at overholde alle retningslinjer

Frederikssund - 25. februar 2021 kl. 12:20
Af Birgitte Masson

En time og halvtreds minutter.

arrow Læs også: Handelsformand er spændt: Vender kunderne tilbage til butikkerne?

Så kort tid havde detailhandlen i Sillebroen til at sælge ud af alle julevarerne, som en konsekvens af den næsten totale nedlukning af landet kort før jul.

Siden har mange forretninger i Sillebroen ligget stille hen. Og det vil de efter alt at dømme komme til at gøre lidt endnu. Det stod klart onsdag, efter regeringens præsentation af genåbningen.

Men den omfattende nedlukning har i den grad trukket tæppet væk under flere af forretningerne:

"Det er sidste udkald for nogle af butikkerne. Og får vi en måned til med nedlukning, vil det være katastrofalt for nogle," siger Sillebroens centerchef Stig Bergdahl og fortsætter:

"Vi arbejder hårdt på, at lægge hånden under de enkelte butikker, med henstand af de omkostninger der er, for dem der er hårdest ramt. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at komme ud af denne fase."

Selv om Stig Bergdahl glæder sig over, at de små butikker i Frederikssund må genåbne, lægger han ikke skjul på, at han gerne havde set, at det også gjaldt detailhandlen indenfor i Sillebroen. Faktisk mener han slet ikke, det giver mening, at centrene ikke må åbne helt op.

"Som center ved vi altid lige nøjagtigt, hvor mange mennesker der er indenfor døren. Vi har i den grad samarbejdet om, konstant at tilpasse os de forhold der efterspørges, i forhold til de Corona retningslinjer der skal være i form af blandt andet afstand og afspritning. Vi var de første til at indføre alle disse forholdsregler, derfor er vi fuldt ud gearet til at håndtere det," siger Stig Bergdahl og fortsætter:

"Vi synes, det er lidt konkurrenceforvridende, at man på den måde bruger centrene som en form som smittekilde, uden at have belæg for det i forhold til fakta tal. Så jeg håber og regner med, at man nu kigger på smittetrykket, og at man, hvis det kan lade sig gøre, gør det muligt for os at genåbne kort tid efter første marts," siger Stig Bergdahl og understreger, at Sillebroen stadig er delvist åbent:

"Vi har stadig et snit på 3000 besøgende om dagen. Det er vigtigt at huske, at vi har ca. 10 forretninger, som har dagligvarer og derfor må holde åbent. Jeg synes, vi har været gode til at vise vejen frem for, hvordan man kan afdække smittetrykket, og det synes jeg centre generelt gør," Stig Bergdahl tilføjer:

"Vi lever og ånder for, at handelslivet har en puls. Det er vigtigt for en by som Frederikssund, at have det udvalg og miks af butikker som vi har i Sillebroen. Vi vil se fremad, og har masser at tilbyde og mener også, at det er forsvarligt."

arrow Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde
25. februar 2021 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:06
arrow Fordobling af onlinesalget giver vokseværk i kendt kæde
25. februar 2021 kl. 08:27 Opdateret: kl. 08:28
arrow Borgmester: Tro på regnemaskinen
24. februar 2021 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:59
1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?