25. september 2021
Op imod 40 tilhørere fulgte debatten og afstemningen, da et stort flertal i Frederikssund Byråd sagde ja til at sende et brev, der åbner for en ny højbro med brugerbetaling.
gallery icon

Se billedserie

Op imod 40 tilhørere fulgte debatten og afstemningen, da et stort flertal i Frederikssund Byråd sagde ja til at sende et brev, der åbner for en ny højbro med brugerbetaling.
Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd siger ja til brugerbetaling på højbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd siger ja til brugerbetaling på højbro
Opdateret 20. maj 2012 kl. 21:49
Frederikssund - 17. maj 2012 kl. 00:32
Af Maj-Britt Holm
Frederikssund/Hornsherred: Et næsten enigt Frederikssund Byråd har kort før klokken 18 tilsluttet sig et brev til transportminister Henrik Dam Kristensen (S), der åbner for en ny højbro syd for Frederikssund med brugerbetaling for trafikanterne, skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Byrådsmedlem stemmer ikke for en betalingsforbindelse

Op imod 40 tilhørere fulgte debatten og afstemningen, hvor 21 byrådsmedlemmer sagde ja til brevets ordlyd, der i blandt gruppeformændene for Socialdemokraterne, Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Konservative.

Flere byrådsmedlemmer nævnte under debatten, at de foretrækker en statsfinansieret tunnel, men at de hellere vil sige ja nu, fordi der ellers først er udsigt til at få løst de trafikale trafikproblemer på Kronprins Frederiks Bro og J.F. Willumsens Vej i 2027.

Kenneth Jensen (S) valgte som den eneste at undlade at stemme for brevet med henvisning til, at både en højbro og brugerbetaling er uacceptabel i hans øjne.

- Jeg tror ikke en brugerfinansieret højbro kombineret med en gratis Kronprins Frederiks Bro løser flaskehals- og kø-problemerne. Både Sund og Bælts og Vejdirektoratets konklusion er jo netop, at der er en betydelig modstand imod at betale for at passere fjorden. Så om end køen måske bliver lidt mindre, og de tunge køretøjer nok er væk fra J.F. Willumsens Vej, så vil der fortsat være kø ved Kronprins Frederiks Bro i myldretiden. Det siger VVM-redegørelsen helt klart, sagde Kenneth Jensen, som dog ikke stemte direkte nej til brevet.
arrow Ja til brugerbetalt højbro ved Frederikssund
16. maj 2012 kl. 06:03 Opdateret: kl. 09:40
1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?