20. september 2021
Betalingsanlægget på Kronprinsesse Marys Bro sløjfes fra næste år. Foto Thomas Olsen
Betalingsanlægget på Kronprinsesse Marys Bro sløjfes fra næste år. Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro afskaffes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro afskaffes

Fra næste år bliver det gratis at krydse Kronprinsesse Marys Bro

Frederikssund - 28. juni 2021 kl. 10:05
Af Birgitte Masson

Fra 2022 bliver det gratis at krydse Kronprinsesse Marys Bro. Det står nu klart, netop som regeringens præsentation af infrastrukturaftalen finder sted, og hvor de kommende investeringer for landets infrastruktur frem til 2035 bliver præsenteret.

Siden broens indvielse i 2019 har bilister skullet betale 14 kroner for at komme over på den anden side af Roskilde Ford. Lastbiler er blevet opkrævet 41 kroner for turen.

arrow Læs også: Milliarder skal bane vejen for ny infrastruktur

"Fornuften sejrede, så nu bliver brugerbetalingen afskaffet fra 2022," fortæller transportordfører for Nye Borgerlige, Mette Thiesen og fortsætter;

"I Nye Borgerlige har vi som eneste parti kæmpet i flere år for at få fjernet denne ekstrabeskatning for borgere og erhvervsliv. Utroligt mange har været påvirket af denne utrolig dårlige beslutning om brugerbetaling på broen, så jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes, at vi nu får fjernet brugerbetalingen," siger Mette Thiesen, der også glæder sig på vegne af gruppen Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro;

"Jeg har haft et utroligt godt samarbejde med gruppen Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. De er dygtige, og har virkelig knoklet for at få afskaffet brugerbetalingen på broen i flere år nu," siger Mette Thiesen.

'Fantastisk'

Susanne Bartholin fra gruppen Nej tak til brugerbetaling af Kronprinsesse Marys Bro havde svært ved at forstå, at den flere år lange kamp, for at kunne køre gratis over broen, nu ser ud til at være slut.

"Fantastisk. Det skal lige bundfælde sig. Jeg sidder på arbejdet og har endnu ikke set det på skrift, kun fået nogle sms, hvor der står tillykke," fortæller en glad Bartholin.

"Jeg har hele tiden troet på det. Jeg tænkte, at de på et eller andet tidspunkt ville de se, at det var for tåbeligt, og at de måtte fjerne brugerbetalingen. Og så tænker jeg, at det blandt andet er takket være vores vedholdenhed med alle vores facts. Vi har en tal-mand i gruppen nemlig Kenneth Jensen, som har gjort et kæmpe arbejde," siger Susanne Bartholin.

Nu håber hun, at alle de mennesker, som har kæmpet for at få brugerbetalingen på broen sløjfet, nu vil lægge deres kræfter i kampen for at få Frederikssundmotorvejen færdiggjort.

"Jeg tænker, at jeg nok melder mig under fanerne her, hvis de kan bruge mig. Det er utroligt vigtigt for området, at vi får den motorvej," siger Susanne Bartholin med smil i stemmen.

Ekstraudgift

Kronprinsesse Marys Bro har været Danmarks kun tredje af slagsen med betalingsanlæg sammen med Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Beslutningen om at afskaffe brugerbetaling fra næste år betyder, at selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund står til at skulle nedlægges.

Teddy Tiufkær har i 20 år været ejer af vognmandsvirksomheden TCT Transport i Frederikssund Kommune. Han har 15 vogne, som dagligt ruller ud i landet fra matriklen. Han fortæller, at med udsigten til gratis at kunne benytte Kronprinsesse Marys Bro, vil han kunne spare rundt regnet 20.000 kroner i sin virksomhed hver måned.

"Det vil være fantastisk for erhvervslivet i området. Vi kører ikke bare for kunder i hele Europa men også i hele Danmark. Derfor har det været dyrt for os, at være placeret i Frederikssund Kommune, fordi vi har været tvunget til at betale den ekstraudgift. Det er konkurrenceforvridende, fordi vi har måtte tage de udgifter der fulgte med, når vi skulle over på den anden side af broen. Den regning har vi ikke kunne lægge over på kunderne. Vi har slet ikke kunnet lave samme avance som vore konkurrenter," siger Teddy Tiufkær og fortæller, at han har gået med overvejelser om, at flytte sin virksomhed ud af Frederikssund Kommune, men med regeringens infrastrukturaftale bliver det nu ikke nødvendigt alligevel.

arrow Staten må tage ansvar
28. juni 2021 kl. 15:00 Opdateret: kl. 14:39
arrow Vild jubel over transportforlig
28. juni 2021 kl. 14:55 Opdateret: kl. 13:30
arrow Egedal Erhverv om motorvejs-beslutning: Det er meget skuffende
28. juni 2021 kl. 14:05 Opdateret: kl. 13:57
1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?