26. marts 2019
De V-formede bropiller til Kronprinsesse Marys skyder op af vandet syd for Frederikssund og ved Tørslev Hage. Foto: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

De V-formede bropiller til Kronprinsesse Marys skyder op af vandet syd for Frederikssund og ved Tørslev Hage. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bropiller skyder op i Roskilde Fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bropiller skyder op i Roskilde Fjord
Opdateret 20. juni 2018 kl. 12:25
Frederikssund - 20. juni 2018 kl. 12:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kronprinsesse Marys Bro tager for alvor form i denne tid. Som et af de meget synlige beviser på det skyder broens V-formede bropiller nu op af Roskilde Fjord, oplyser Vejdirektoratet overfor Frederiksborg Amts Avis.

De første af i alt 16 bropiller, som skal bære Kronprinsesse Marys Bro, er nu bygget færdige og bryder fjordens vandoverflade. Samtidig er brodækket begyndt at blive monteret på bropillerne inde på land, og hen over sommeren vil monteringen af brodækket også nå bropillerne til vands. Alle bropillerne forventes færdige omkring november i år.

De 16 bropiller bliver formet som store V'er, og ovenpå dem bliver brodækket samlet af i alt 492 betonelementer. Hver af bropillerne hviler på et fundament, som igen er funderet på fire lange betonpæle, som er boret ned i havbunden til de dybtliggende kalklag. Derfor er de længste fundamentspæle 47 meter lange.

Aktiviteten er høj på byggepladsen, hvor entreprenørens folk hver dag bliver sejlet ud til pramme på fjorden, hvorfra arbejdet med broen foregår.

Vil du se udviklingen med dine egne øjne, kan du altid følge byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro fra udsigtsplatformen, som du kan få adgang til via Marbæk Strandpark og på projektets hjemmeside fjordforbindelsen.dk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede