22. november 2019
Regeringen vil sætte et pendlerfradrag til pendlere på den nye broforbindelse på finansloven. Illustration: Vejdirektoratet
Regeringen vil sætte et pendlerfradrag til pendlere på den nye broforbindelse på finansloven. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brofradrag på vej på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brofradrag på vej på finansloven
Frederikssund - 27. august 2018 kl. 04:00
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som en del af næste års finanslov forslår regeringen nu, at pendlere, der i fremtiden skal over Kronprinsesse Marys Bro mellem Frederikssund og Hornsherred, skal have et skattefradrag, som man kender det fra landets øvrige betalingsbroer ved Storebælt og Øresund. Det erfarer Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Broafgift bekæmpes med klister

Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen (V), der også sidder i byrådet i Frederikssund Kommune, har i længere tid presset på for at sikre pendlerne en skatterabat, og han glæder sig over, at det nu ser ud til, at fradraget kan komme på finansloven.

- Når nu et stort flertal i Folketinget er enige om at indføre brugerbetaling (på broen, red.), så skal det gøre mindst muligt ondt i økonomien hos de mange lokale pendlere. Så jeg er rigtig glad for den her nyhed, siger Hans Andersen.

Fradraget forventes at svare til den fulde takst for at passere broen og løbe op i cirka 15 millioner kroner årligt fra 2020 og frem.

arrow Vejstykke til bro skal udvides
13. december 2018 kl. 05:33 Opdateret: kl. 10:12
arrow Borgere bakker op om bro trods afgift
05. december 2018 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:41
arrow Finanslov baner vej for motorvej
30. november 2018 kl. 17:37 Opdateret: kl. 19:02
grafik køb billede