10. maj 2021
Fra venstre ses Søren Wesseltoft, Susanne Bartholin, Stefan G. Rasmussen og Kenneth Jensen, som fortsætter kampen mod brugerbetaling. Foto: Casper Suk Thorlacius
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre ses Søren Wesseltoft, Susanne Bartholin, Stefan G. Rasmussen og Kenneth Jensen, som fortsætter kampen mod brugerbetaling. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Broafgift bekæmpes med klister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Broafgift bekæmpes med klister
Opdateret 19. december 2018 kl. 13:18
Frederikssund - 19. december 2018 kl. 04:07
Af Casper Suk Thorlacius

1000 klistermærker med teksten »Broafgift? Nej tak!« er protestgruppen af samme navns seneste opråb mod den uretfærdighed, som de mener, at brugerbetaling på den nye forbindelse over Roskilde Fjord er, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Vejstykke til bro skal udvides

Gruppen, som har over 10.000 medlemmer på Facebook, har tidligere samlet i alt flere en 25.000 underskrifter ind fra ligesindede borgere, arrangeret fakkeloptog og haft foretræde for transportministeren, hvor de gjorde opmærksom på urimeligheden og det ulogiske i, at det skal koste penge at passere den nye bro.

Sidste nye greb i kampen mod brugerbetaling er altså klistermærker, som frit kan erhverves, hvis man vil støtte sagen.

- De blev sat til »salg« i søndags, og der er vel bestilt cirka 100. Overskuddet går til flere klistermærker og flere kampagner, men det koster som sådan ikke noget at få et klistermærke. De er gratis, men man kan donere et beløb, hvis man har lyst, siger en af initiativtagerne til kampen mod brugerbetaling, byrådsmedlem Kenneth Jensen (S).

Hidtil er det endnu ikke lykkes protestgruppen at overbevise transportminister Ole Birk Olesen (LA) om, at der ikke skal være brugerbetaling på den nye bro.

Da gruppen i februar overrakte ministeren over 14.000 underskrifter i protest mod betalingen, kvitterede ministeren med et »tak, men nej tak«.

Dengang lød følgende fra Ole Birk Olesen i et skriftligt fra til Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har i dag haft et godt møde, hvor jeg blandt andet fik overrakt underskrifterne mod brugerbetaling på den nye bro på Roskilde Fjord. Det vil jeg gerne kvittere for. Samtidig er det vigtigt at huske på, at statskassen bidrager med ca. 1/3 af finansieringen, og at brugerbetalingen på broforbindelsen baserer sig på en aftale med Frederikssund Kommune og er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget med anlægsloven i 2014.

- Statskassen har ikke penge til alle de gode og samfundsøkonomisk fornuftige vejprojekter, der er undersøgt rundt omkring i landet. Derfor er brugerfinansiering en mulighed på nye projekter som Kronprinsesse Marys Bro, når de bilister, der vælger at køre den vej, samlet set får en gevinst, fordi de sparer tid frem for at holde i lange køer på den eksisterende bro. Det vil blive en gevinst for de mange pendlere og for erhvervslivet, tilføjede ministeren.

Men selv om ministeren ikke vil omstøde beslutningen, mener protestgruppen ikke, at de hidtil har kæmpet forgæves.

- Som tidligere folketingsmedlem er det min pligt at gøre opmærksom på, når staten foretager sig noget, som er til skade eller i hvert fald ikke gavner samfundet, og det er tilfældet med beslutningen om brugerbetaling, siger Stefan G. Rasmussen, som tidligere har siddet i folketinget for De Konservative.

- Det kan godt være, at beslutningen ikke er lavet om endnu, men vi har blandt andet opnået det, at transportordførerne på Christiansborg nu lytter til vores argumenter og ser på det, vi kommer med. Det er nyt, siger Kenneth Jensen og tilføjer:

- Vores klistermærker redder jo ikke verden, men de er med til at skabe øget synlighed omkring vores sag, og vi ved, at det er noget, der virker.

arrow Borgere bakker op om bro trods afgift
05. december 2018 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:41
arrow Finanslov baner vej for motorvej
30. november 2018 kl. 17:37 Opdateret: kl. 19:02
arrow Billeder: Broen er halvvejs over fjorden
28. november 2018 kl. 05:51 Opdateret: kl. 18:58
1382458
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?