27. juli 2021
Traditionen tro indledte Frederikssund Byråd onsdagens byrådsmøde med en sang, og denne gang var det Kim Larsens "Papirklip", som de sang stående på opfordring inden budgetvedtagelsen. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Traditionen tro indledte Frederikssund Byråd onsdagens byrådsmøde med en sang, og denne gang var det Kim Larsens "Papirklip", som de sang stående på opfordring inden budgetvedtagelsen. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bredt flertal har vedtaget budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredt flertal har vedtaget budget
Frederikssund - 10. oktober 2018 kl. 21:38
Af Maj-Britt Holm

Et meget bredt flertal på 21 ud af 23 byrådsmedlemmer i Frederikssund har onsdag aften stemt ja til et budget for 2019, hvor skatten stiger med 0,5 procentpoint til 25,8 procent, og besparelserne bliver mindre, end der var lagt op til. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og SF står bag det nye budget, som blandt andet betyder, at folke- og specialskoleområdet, ældreområdet, børne- og familieområdet, samt psykiatri- og handicapområdet bliver tilført markant flere penge over de kommende fire år.

En del af finansieringen kommer fra skattestigningen, som blandt andet Socialdemokratiet har kæmpet for, og som Venstre kun gik med til af nødvendighed, forklarede borgmester John Schmidt Andersen (V).

- Det har vi valgt for at kunne fortsætte vores serviceniveau og sætte nye initiativer i gang, sagde han, som ærgrede sig over, at Folketinget ikke var nået i mål med en tiltrængt udligningsreform, der ellers kunne have givet Frederikssund Kommune »rigtig mange penge«, som han udtrykte det.

Konkret får folkeskolen ekstra 45,3 millioner kroner, der blandt andet skal være med til at sikre, at alle elever får stillet en pc eller en tablet til rådighed. Der skal også laves en ny tildelingsmodel til folkeskoleområdet, der sikrer ensartet service for alle elever, uanset om de går på en lille eller stor skole.

Specialskoleområdet får 48 millioner, ældreområdet 70,3 millioner, børne- og familieområdet får 17,4 millioner og psykiatrien får 4,5 millioner.

Desuden sættes der penge af til adgangsforhold og stationsplads i Vinge, Slangerup Brandstation samt vandtankvognen i Skibby bevares, svømmehallen færdiggøres med blandt andet opholdsområde foran hallen, parkeringsplads og stier, ligesom kultur- og havnebadet etableres, og idræts- og spejderfacilitetspuljen genindføres.

Pelle Andersen-Harild fra Enhedslisten og Ole Søbæk fra Konservative stemte imod budgetforslaget, førstnævnte med henvisning til, at det var »at ødelægge velfærden for at lege med Vinge«, mens sidstnævnte pegede på, at »der ikke længere er borgerligt flertal«, og at håndsrækningen til de små skoler er et udtryk for landsbypolitik.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?