9. august 2020
Frederiksborg Brand & Redning rykkede tirsdag ud tre steder til Græse Å, efter at en borger havde slået alarm om "rødt vand", som de dog ikke fandt. Foto: Allan Nørregaard
Frederiksborg Brand & Redning rykkede tirsdag ud tre steder til Græse Å, efter at en borger havde slået alarm om "rødt vand", som de dog ikke fandt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfolk på forgæves jagt efter »rød å«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfolk på forgæves jagt efter »rød å«
Frederikssund - 08. juli 2020 kl. 15:08
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Der går ikke røg af en brand uden at der er ild i den«, lyder en gammel talemåde. Men det gælder ikke for en 112-alarm om muligt kemikalieudslip i Græse Å, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En borger slog tirsdag klokken 16.33 alarm over 112 om rødt vand i Græse Å.

Frederiksborg Brand & Redning rykkede ud til Græse Å, hvor den løber under Byvej i Frederikssund og videre ud mod Roskilde Fjord.

- Men vi kan ikke se, at vandet i åen er rødt. Så vi får kontakt med anmelderen via vagtcentralen. Han viser sig at være i Sverige og har læst på Facebook, at vandet er rødt i Græse Å. Men vi kan ikke få noget at vide om, hvor det er. Så vi kører til Frederikssundsvej, hvor åen krydser, og der er vandet heller ikke rødt, og vi kan heller ikke se noget ved åen ved Hørup Skovvej, fortæller indsatsleder Peter Cowland, Frederiksborg Brand & Redning.

Ifølge indsatslederen kan åvandet sagtens have været rødt på et tidspunkt.

- Men vand flytter sig hurtigt, siger Peter Cowland, der gerne havde set, at anmelderen havde været mere præcis i sin udpegning af, hvor der var problemer, fordi beredskabet var afsted med indsatsleder og sprøjtevogn og kemikalievogn med mandskab.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?