8. maj 2021
Den sydlige del af Roskilde Fjord - som her i Hyllingeriis under stormfloden i 2013 - skal sikres mod stormflod, mener fire kommuner.
Den sydlige del af Roskilde Fjord - som her i Hyllingeriis under stormfloden i 2013 - skal sikres mod stormflod, mener fire kommuner.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil skaffe 100 millioner til stormflodssikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil skaffe 100 millioner til stormflodssikring
Frederikssund - 19. december 2014 kl. 11:48
Af Maj-Britt Holm

Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) vil skaffe 100 millioner kroner til stormflodssikring over de næste fem år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Frederikssund, Roskilde, Egedal og Lejre kommuner har udsendt fredag formiddag.

arrow Læs også: - Oversvømmelser kender ikke til kommunegrænser

Roskilde og Frederikssund kommuner har i samarbejde fået udarbejdet et skitseprojekt for en stormflodssikring ved Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund. Med ved bordet er også Lejre og Egedal kommuner, da de fire kommuner har en fælles interesse i kystbeskyttelse.

Løsningen vil på én gang kunne beskytte alle udsatte borgere i hele den sydlige del af Roskilde Fjord og sikre mod en hændelse svarende til stormen Bodil - plus et tillæg for vandstigninger på grund af klimaforandringerne - i alt 2,6 meter over dagligt vande.

Den foreslåede løsning i skitseprojektet vil imidlertid koste cirka 130 millioner kroner. En så høj pris, at de fire kommuners borgmestre nu igen retter blikket mod staten. I lyset af at der er tale om at beskytte et meget stort område og mange ejendomme, bør staten efter kommunernes mening medfinansiere på samme måde, som man gør med kystbeskyttelsen på den jyske vestkyst.

- For Frederikssund Kommune vil den foreslåede sluse- og digeløsning ved Kronprins Frederiks Bro nu indgå i det videre arbejde som en af de løsninger, der kan sikre kommunens borgere mod fremtidige oversvømmelser, siger John Schmidt Andersen, der nu skal stå i spidsen for den videre proces for de fire kommuner.

arrow Borgmestre: Staten må åbne pungen for stormflodsløsning
19. december 2014 kl. 11:29 Opdateret: kl. 08:09
1382458
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?