6. april 2020
Private borgere kan ikke komme på genbrugspladsen i disse tider. Det mener borgmester John Schmidt Andersen bør laves om, men Vestforbrændingen holder fast i beslutingen. Foto: Maj-Britt Holm
Private borgere kan ikke komme på genbrugspladsen i disse tider. Det mener borgmester John Schmidt Andersen bør laves om, men Vestforbrændingen holder fast i beslutingen. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil have åbnet genbrugspladser for private

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil have åbnet genbrugspladser for private
Frederikssund - 17. marts 2020 kl. 19:29
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Står det til borgmester i Frederikssund Kommune, skal private borgere have mulighed for at komme af med gembrugsmaterialer, selv om det meste af landet er lukket ned på grund af corona-virus, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagen er nemlig, at Vestforbrændingen, som driver genbrugspladserne i Frederikssund Kommune, har besluttet, at det kun er erhvervskunder, som kan komme på genbrugspladser med affald.

- Jeg er irriteret over lukningerne, fordi vi nu får meldinger om, at der nu bliver kastet affald i naturen, fordi pladserne er lukket for private borgere, siger borgmesteren.

- Der er mange mennesker, som nu arbejder hjemme. Det bruger de selvfølgelig det meste af dagen på, men der er helt klart mange, som også finder tid til at få ryddet op og smidt ud, og så kan de ikke komme af med affaldet. Jeg er sikker på, at man kan holde genbrugspladserne åbne uden at det bringer borgeres og ansattes helbred i fare, tilføjer borgmesteren, som i første omgang har bedt Vestforbrændingens bestyrelse om en forklaring.

- Jeg har skrevet til formand og næsteformand og spurgt, hvorfor det er nødvendigt, lyder det fra borgmesteren.

Fra Vestforbrændingen og direktør Steen Neuchs Vedel lyder svaret, blandt andet:

- Lukningen er sket med afsæt i statsministerens beslutning om, at alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem fra arbejde fra fredag den 13. marts og foreløbigt to uger. Så mange offentlige arbejdspladser som muligt skal holde lukket. KL har med notat af 12. marts 2020 lavet en umiddelbar vurdering af, hvilke kommunale funktioner, som er vitale (læs: kritiske). Forsyning (vand, spildevand, affald, el, varme) er vitale, mens genbrugspladser er angivet som ikke-vitale.

John Schmidt Andersen siger, at han naturligvis respekterer beslutningen, men han forstår stadig ikke nødvendigheden af at holde lukket.

- Jeg mener, at man godt kan aflevere sit affald uden at komme i tæt kontakt med andre mennesker. Jeg forestiller mig en ophobning af affald, som kommer til at ligge derhjemme hos folk, og det bliver svært at håndtere, når man engang skal til det, siger borgmesteren.