23. september 2020
I protest mod brugerbetaling på broen, vil flere borgere benytte andre midler til at krydse fjorden mandag den 30. september, samme dag som Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik. Foto: Allan Nørregaard
I protest mod brugerbetaling på broen, vil flere borgere benytte andre midler til at krydse fjorden mandag den 30. september, samme dag som Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere vil protestere mod broafgift til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere vil protestere mod broafgift til søs
Opdateret 16. september 2019 kl. 15:09
Frederikssund - 16. september 2019 kl. 15:01
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I protest mod brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro, har Søren Weimann fra Jægerspris valgt at arrangere en demonstration til vands i forbindelse med åbningen af broen mandag den 30. september. Her har han arrangeret at en broget flok af kajaker, stand-up paddle-boards, sejlbåde, svømmere, små motorbåde og muligvis en tømmerflåde tager turen fra Tørslev Hage til Frederikssund med andre midler end broen.

arrow Læs også: Gratis parkering og blomsterkonkurrence: Sillebroen fejrer broindvielse

- Vi vil gerne markere helt entydigt, at vi ikke mener, at det kan være rigtigt, at der pålægges brugerbetaling for at vores kommune kan hænge trafikmæssigt sammen på en ordentlig måde. Samtidig håber vi, at hele Danmark vil være enige med os i, at brugerbetaling på lokale forbindelser ikke er den vej Danmark skal med vores udvikling af infrastruktur, lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

Planen er, at når turen er gået fra Tørslev Hage til Marbæk Strand, skal sejlerne mødes med andre støtter og forhåbentlig også transportordførere fra Folketingets partier, som er inviteret i dagens anledning, fremgår det af pressemeddelelsen.

Protesten er sat til at starte klokken 17 mandag den 30. september. Vil man vide mere, kan man tjekke begivenheden »Kryds Fjorden Uden Bro den 30. september« på Facebook.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

arrow Skal du over den nye bro? Så tidligt åbner den
27. september 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Købmand håber på tidlig »julehandel« når broen indvies
26. september 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 14:09
arrow Minister trækker i løbeskoene på broen
26. september 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
Har debatten om sexisme taget overhånd?