22. oktober 2018
Tirsdag den 14. november er det Verdens Diabetesdag, og i den anledning kan alle borgere i få lavet en gratis risikotest flere steder i Frederikssund. 

Foto: Allan Nørregaard
Tirsdag den 14. november er det Verdens Diabetesdag, og i den anledning kan alle borgere i få lavet en gratis risikotest flere steder i Frederikssund. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere kan få gratis diabetes-tjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere kan få gratis diabetes-tjek
Frederikssund - 11. november 2017 kl. 16:03
Af Tanja Straagaard Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 14. november er det Verdens Diabetesdag, og derfor kan alle denne dag få testet deres risiko for at udvikle type 2-diabetes, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Diabetesforeningen i Frederikssund går 615 personer i Frederikssund Kommune rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 3075 skønnes at være på vej til at udvikle sygdommen, oplyser de i en pressemeddelelse.

- Type 2-diabetes er i voldsom vækst, og om kun 13 år vil 430.000 danskere have sygdommen. Allerede nu er der 60.000 danskere, der har sygdommen uden at vide det. Det er alvorligt, for uden behandling er type 2-diabetes livsfarlig, siger administrerende direktør i Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard.

Den 14. november er det muligt at få en gratis risikotest følgende steder: Slangerup Apotek på Kongensgade 16 klokken 9.30-17.30, Frederikssund Apotek i Nygade 1 klokken 9-18, Frivilligestedet Frederikssund i Østergade 3C klokken 10-12 og Langes Magasin ligeledes på Østergade 3C klokken 14-16.

Frederikssund Kommune og Diabetesforeningen i Frederikssund arrangerer desuden stavgang med start klokken 10 ved Frederikssund Hallen samme dag. Her tilbydes der ikke risikotest.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk