29. maj 2020
Forældre måtte hjælpe til med at få dragerne i luften, for der var ikke meget vind. Her er det Elinor Nielsen og datteren Selina på seks år, der snart har boet i et år i Vinge sammen med den øvrige familie. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Forældre måtte hjælpe til med at få dragerne i luften, for der var ikke meget vind. Her er det Elinor Nielsen og datteren Selina på seks år, der snart har boet i et år i Vinge sammen med den øvrige familie. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Drager til vejrs over Vinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Drager til vejrs over Vinge
Frederikssund - 19. oktober 2019 kl. 05:15
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods svag vind lykkedes det omkring 15 børn og ligeså mange voksne at fange lette vindstød og sende hjemmemalede drager til vejrs over bydelen Vinge i Kulturfuglens efterårsferiearrangement fredag eftermiddag.

Hvide færdige drager var inden da blevet dekoreret indenfor i Pavillonen på Deltavej, der mest har huset politikere, entreprenører og beboere til møder om den nye by i de senere år.

Men fredag var pavillonen indtaget af børnefamilier. Unger sad på gulvet og malede med tusser, mens forældre hjalp de mindste med at lime farvede fjer fast og klistre glimmertape ved et langbord.

- Vi er glade for at komme ud til Vinge, den nye bydel, som vi skal til at indtænke i vores arrangementer, fortalte børnebibliotekar Terese Nørskov fra Frederikssund Bibliotekerne.

Den midlertidige bygning kan også bruges som kulturhus. Det benyttede Kulturhuset Rejsestalden og Frederikssund Bibliotekerne, der i et samarbejde med Kulturhuset Elværket udgør Kulturfuglen, sig af.

God plads i Vinge

Rejsestaldens daglige leder Anja Boe Manley er ophavskvinde til idéen om en dragedag i Vinge, hvor der indtil videre bor op imod et par hundrede mennesker.

- Vi har jo som kulturinstitutioner vores faste huse. Men folk vil også gerne ud, og så er det oplagt at bruge omgivelserne i Vinge, hvor der jo er god plads at flyve drager på, forklarede Anja Boe Manley, mens hun hentede materialer til de enkelte børn.

Ni-årige Clara, der har boet i Vinge i snart et år, synes, det var sjovt at være med til dragedagen.

- Min mor spurgte min søster og mig, om vi ville, og om vi skulle få to ekstra billetter til mine venner Sebastian og Melissa. Det ville vi gerne, forklarede hun.

Pigernes mor Elinor Nielsen var også tilfreds, og hun fortalte, at familien også har været med til grundejerforeningens sommerfester og julearrangementer i Vinge.

- Det er hyggeligt, at man bare kan gå herovre, sagde hun.

Men der var også kommet familier fra Jægerspris. Fireårige Sally var ved at lime blandt andet lilla fjer på sin drage.

- Det er en indianerdrage, der hedder »Indianer Fjenden«, forklarede den fireårige.

Pigens forældre havde ikke noget imod at deltage i et arrangement i den nye bydel, hvor de ikke har været før.

- Det er jo ingen vej at tage til Vinge. Jeg arbejder i København, forklarede Sallys far, Jesper Jensen.

Der blev holdt en lille konkurrence om et Fjordlandsgavekort på 300 kroner til ejeren af den flotteste drage, og her delte syv-årige Sigga Mai og syv-årige Agnes-Adele Blink Corydon, begge fra Store Rørbæk, 1. pladsen for drager med store hjerter.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?