26. november 2020
Dampskibsbroen ved Nordkajen i Frederikssund har tjent godt, siden den blev bygget i 1980. Men nu er tiden kommet til, at træet skiftes ud. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

Dampskibsbroen ved Nordkajen i Frederikssund har tjent godt, siden den blev bygget i 1980. Men nu er tiden kommet til, at træet skiftes ud. Foto: Ea Lykke Schausen
Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Dampskibsbro renoveres for 2,4 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Dampskibsbro renoveres for 2,4 millioner kroner
Frederikssund - 13. september 2019 kl. 05:06
Af Ea Lykke Schausen

Et indhegnet areal er fyldt med lange stykker træ, mens der på en palle midt i vandet står en stor gul kran og bryder det ellers idylliske landskab ved dampskibsbroen ud for Nordkajen i Frederikssund. Netop nu er firmaet C.G. Jørgensen i gang med at renovere den gamle bro, da det har vist sig, der var gået pæleorm i den. Og denne gang har man garderet sig mod de ormelignende muslinger, der har angrebet broens nuværende pæle. Et projekt, der løber op i en pris af 24 millioner kroner.

- Pæleorm forringer træs levetid kraftigt, men der er heldigvis nogle bestemte sorter af træ, de ikke kan trænge igennem, og det er dem, vi bygger broen op med denne gang, fortæller Mohamad Ismail, vejingeniør hos Vej og Trafik i Frederikssund Kommune, og uddyber, at selvom det er mange penge, er det et normalt prisleje for byggeri i vand.

- Den nye udgave af broen vil have de samme dimensioner. Man kan sige, at den eneste og vigtigste forskel er, at vi udskifter træet med noget bedre, så broen får en længere levetid.

- Som udgangspunkt vil der blive arbejdet mellem klokken 7 og 15 alle hverdage fra nu og frem til midten af december, fortæller Mohamad Ismail.

Midt i september vil man påbegynde ramning af nye pæle til broen, og i den forbindelse kan der forekomme vibrationer.

- Vi bestræber selvfølgelig efter at holde støjen på et minimum, siger vejingeniøren, og uddyber, at skulle man have spørgsmål eller klager, kan man kontakte Vej og Trafik via mail på vejogtrafikfrederikssund.dk.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 13. september.

1382458
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?