29. oktober 2020
Ægteparret Mogens og Gunde Lundbech bliver lykønsket som bilist nummer én million - eller cirka der omkring -  på Kronprinsesse Marys Bro af formand for Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg (t.h.), der overrækker blomsterbuket og chokolade. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Ægteparret Mogens og Gunde Lundbech bliver lykønsket som bilist nummer én million - eller cirka der omkring - på Kronprinsesse Marys Bro af formand for Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg (t.h.), der overrækker blomsterbuket og chokolade. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Bilist nummer én million på ny bro - eller sådan cirka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Bilist nummer én million på ny bro - eller sådan cirka
Opdateret 25. september 2020 kl. 10:59
Frederikssund - 24. september 2020 kl. 15:34
Af Maj-Britt Holm

Ægteparret Gunde og Mogens Lundbech fra Frederikssund blev torsdag udpeget som bilist nummer én million på Kronprinsesse Marys Bro siden åbningen for knap et år siden.

- Tillykke, I er bilist nummer én million. Jeg er selv meget begejstret, og synes, det er skønt at bruge den nye bro, og at man ikke holder i kø ved den gamle bro længere, lød det fra formanden for Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, da pensionistparret indvilligede i at lade sig stoppe, modtage en blomsterbuket og chokoladeæske og at lade sig udspørge af folk fra Vejdirektoratet, Tullberg og ikke mindst et opbud af medier som TV Lorry, Berlingske og Frederiksborg Amts Avis.

Det var ikke noget tilfælde, at Gunde og Mogens Lundbech benyttede Kronprinsesse Marys Bro, hvilket de som regel gør, når de har ærinder i Hornsherred.

I 37 år boede parret i Kirke Sonnerup. Herefter rykkede de til Skibby i 10 år, og i sommer er de flyttet til det nybyggede Bovieran Frederikssund, hvor de bor med en stor fælles palmehave under glas, som de deler med de øvrige beboere.

- Vi har været til frisør i Kirke Hyllinge, og nu er vi på vej hjem, fortalte Gunde Lundbech, som kaldte det »lidt underligt« pludselig at være centrum for så stor opmærksomhed.

Ægteparret fortalte, at de faktisk bruger omkring 600 kroner om måneden på broen.

- Vi griner sådan af dem, der ikke vil betale 14 kroner for en tur over broen, lød det fra Gunde Lundbech.

I virkeligheden er der ingen, der ved, om ægteparret Lundbech rent faktisk er bilist nummer én million. Vejdirektoratet har lavet en teknisk fremskrivning og beregnet, at bilist nummer én million ville passere torsdag cirka klokken 14, og det blev derfor parret, som sagde ja til at stille op.

- Jeg synes, det er en stor dag. Nu har vi været i gang i et år og fået teknikken til at virke. Det var en stor mærkedag sidste år, da vi indviede broen, og det er også en mærkedag nu, hvor vi passerer en million bilister, forklarede Leif Tullberg, der regner med, at der gennemsnitligt vil køre 2500 bilister om dagen på den nye bro her i kalenderåret 2020, hvilket han påpeger svarer til bestyrelsens korrigerede budget, hvor trafiktallet er reduceret som følge af et fald på cirka 30 procent under coronakrisen i foråret.

Kronprinsesse Mary Bro fylder et år onsdag den 30. september. Den blev indviet ved en folkefest med mange tusinde deltagere den 28. september 2019, hvor Kronprinsesse Mary selv klippede snoren i overværelse af blandt andre transportminister Benny Engelbrecht (S), formand for Fjordforbindelsen Frederikssund Leif Tullberg og Frederikssund Kommunes borgmester John Schmidt Andersen (V).

Artiklen er rettet. Der har tidligere stået, at fjordforbindelsens bestyrelse forventer 3500 bilister om dagen på Kronprinsesse Marys Bro i hele 2020. Men det korrekte tal er 2500 som følge af det korrigerede budget fra marts.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?