18. april 2021
Lars Brinch, Susanne Bartholin og Niels Jensen fra borger- og Facebookgruppen "Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro" afleverede fredag 13.750 underskrifter til transportminister Ole Birk Olsen (LA), men han betragter sagen som lukket, fik de at vide. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lars Brinch, Susanne Bartholin og Niels Jensen fra borger- og Facebookgruppen "Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro" afleverede fredag 13.750 underskrifter til transportminister Ole Birk Olsen (LA), men han betragter sagen som lukket, fik de at vide. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betalingsbro kan blive dyrt for familier og håndværkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betalingsbro kan blive dyrt for familier og håndværkere
Frederikssund - 24. februar 2018 kl. 05:30
Af Tanja Straagaard Jensen

Det vil koste en børnefamilie på fire personer 17.000 kroner efter skat og en lokal håndværkervirksomhed over 300.000 kroner om året at benytte den kommende betalingsbro Kronprinsesse Marys Bro, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Dialog skal sikre effektiv brobetaling

De udregninger blev fredag fremlagt for transportminister Ole Birk Olesen (LA), da borgerne Susanne Bartholin, Lars Brinch og Niels Jensen var til foretræde hos ministeren for at aflevere knap 14.000 underskrifter i protest mod brugerbetaling på den kommende fjordforbindelse.

Det var dog forgæves, for transportministeren afviste blankt at gå ind i sagen om brugerbetalingen på broen, da han mener, at det er et kommunalt anliggende at gøre det gratis for borgerne at passere den nye bro, der efter planen skal stå færdig i oktober 2019.

De tre borgere, der repræsenterede borger- og Facebookgruppen »Nej tak til betaling på Kronprinsesse Marys Bro«, brugte mødet fredag formiddag til at stille ministeren spørgsmål og præsenterede altså samtidig en række udregninger, som da også et kort øjeblik gav Ole Birk Olesen noget at tænke over.

- Der blev ministeren tavs og måtte lige tænke over det. Den udregning havde de vidst ikke lavet, men så sagde han »De kan jo bare bruge den gamle bro«, og det er rigtigt nok, men hvad nu hvis økonomien ikke hænger sammen på den nye bro, men til det sagde han (ministeren red.), at de stolede på indtjeningen, fortæller Lars Brinch.

Udregningen for en familie er baseret på Lars Brinchs egen familie, der er boende i Jægerspris med forældre, som arbejder i henholdsvis København og Hillerød samt to mindre børn, der går til fritidsaktiviteter på den anden side af broen i Frederikssund.

Tallene for et håndværkerfirma tager udgangspunkt i det lokale tømrerfirma Bredahl Kristensen ApS, der med to lastbiler og 17 personbiler kan ende med at betale lige over 300.000 kroner inklusiv moms om året i broafgifter, oplyser Susanne Bartholin.

I anlægsloven er der lagt op til, at taksterne på Kronprinsesse Marys Bro skal være 14 kroner for personbiler og 41 kroner for lastbiler og busser.

Læs hele historien om fredagens møde i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 24. februar.

arrow Video: Sådan foregår brobyggeri i praksis
17. maj 2018 kl. 13:05 Opdateret: kl. 12:47
arrow Bilister i Hornsherred skal ad nye veje
15. maj 2018 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:52
arrow Gratis ture til brobyggeri går som varmt brød
09. maj 2018 kl. 11:47 Opdateret: kl. 10:53
1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?