21. juni 2021
Bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund vælger at gå ned i honorar. Her formand for bestyrelsen Leif Tullberg ved indvielsen af broen i oktober 2019. Han går 83.000 kroner ned i honorar fra 2022. Foto: Mej-Britt Holm
Bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund vælger at gå ned i honorar. Her formand for bestyrelsen Leif Tullberg ved indvielsen af broen i oktober 2019. Han går 83.000 kroner ned i honorar fra 2022. Foto: Mej-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bestyrelse for Fjordforbindelse sætter egne honorarer ned - formand går 83.000 kroner ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bestyrelse for Fjordforbindelse sætter egne honorarer ned - formand går 83.000 kroner ned
Opdateret 13. april 2021 kl. 17:48
Frederikssund - 13. april 2021 kl. 15:05
Af Henrik Helmer Petersen

Bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund, der driver Kronprinsesse Marys Bro mellem Frederikssund og Hornsherred, sætter sine egne bestyrelseshonorarer ned med 25 procent.

arrow Læs også: Tilfredshed med regnskab: Betalingsbro overrasker med overskud

Honorarnedsættelsen træder i kraft fra 2022.

Det meddeler bestyrelsesformand Leif Tullberg.

Formanden mister på den måde selv en årlig indtægt på 83.000 kroner. Næstformand og de menige medlemmer mister henholdsvis 55.500 og 28.000 kroner.

Kritik af honorarer

- Jeg har tænkt på det i nogen tid, og i sidste uge greb næstformand i bestyrelsen Helle Mørk Friis fat i mig og opfordrede til, at vi gjorde det nu. Den greb jeg, og nu er det på dagsordenen i vores kommende virksomhedsmøde i slutningen af april, fortællere Leif Tullberg.

Der har, siden broen blev etableret, været en kritik fra især betalingbroens modstandere af honorarerne til bestyrelsesmedlemmerne i Fjordforbindelsen . Flere har ment, at honorarerne var for høje.

Færre møder fremover

Leif Tullberg siger det sådan:

- Det har været et stort arbejde for os i bestyrelsen at få etableret broen og få det hele til at køre. Jeg har brugt oceaner af tid på det. Nu går vi over til ordinær drift i bestyrelsen og vil fremover holde fire bestyrelsesmøder om året - mod hidtil otte.

- Derfor er det på sin plads at sætte bestyrelseshonorarerne ned. Honorarnedsættelsen er som sådan ikke udløst af kritikken. I hvert fald ikke som det primære.

Enighed om nedsættelse

Honorarerne til bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund er i år fastsat til 332.000 kroner til formand Leif Tullberg, 222.000 kroner til næstformand Helle Mørk Friis og 112.000 kroner til øvrige bestyrelsesmedlemmer, borgmester John Schmidt Andersen, udvalgsformand Tina Tving Stauning (S) og Christina Wejlemann.

Leif Tullberg fortæller, at alle medlemmer af bestyrelsen op til det kommende virksomhedsmøde har sagt ja til, at honorarerne bliver nedsat.

Med en 25 procents nedsættelses af bestyrelseshonorarerne vil Leif Tullberg fremover få 249.000 kroner årligt. Næstformand Helle Mørk Friis vil få 166.500 kroner årligt. De menige medlemmer John Schmidt Andersen, Tina Tving Stauning og og Christina Wejlemann vil få 84.000 kroner årligt.

1382458
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?