20. juli 2019
Teatret st. tv. opfører »Beruselse« i Kulturhuset Elværket i Frederikssund mandag den 25. februar. Fra venstre er det Marianne Søndergård, Anders Cornelius Zoffmann og Sofie Ancher Vea samt Ernesto Piga Carbone (forrest). Foto: Mingo Photo
Teatret st. tv. opfører »Beruselse« i Kulturhuset Elværket i Frederikssund mandag den 25. februar. Fra venstre er det Marianne Søndergård, Anders Cornelius Zoffmann og Sofie Ancher Vea samt Ernesto Piga Carbone (forrest). Foto: Mingo Photo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beruselse, brudte løfter og de medafhængige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beruselse, brudte løfter og de medafhængige
Frederikssund - 21. februar 2019 kl. 18:45
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kommer til at handle om skyggesiden af alkoholismen og den sjove, pæne mand, som bare drikker lidt for meget, når Teatret st. tv. opfører forestillingen »Beruselse« i Kulturhuset Elværket i Frederikssund mandag den 25. februar klokken 19.00.

Der er tale om en forestilling, hvis mål er at bryde tabuet. Vi ser det, men vi nævner det ikke. Som en usynlig elefant i rummet alle mærker, men ingen nævner, lader vi alkoholmonsteret, misbruget, flyde. Vi møder faderen, helten, ham den sjove, pæne gode mand, som »bare« drikker lidt for meget. Vi undskylder ham, bortforklarer.

Beruselse handler om en familie med brudte løfter og et stort tabu. Mor, lillebror og storesøster er med-afhængige. Det er far, der drikker. Stykket tager dig med derind, hvor du oplever skyggesiden af den dysfunktionelle familie, men vi kommer også med derind, hvor vi aner et glimt af håb for fremtiden uden alkohol.

Som i den græske tragedie, hvor helten går fra velstand til ruin, forvandler alkoholmonstret en familie, som på overfladen ser helt perfekt ud, til en skamfuld affære, hvor børn og voksne forsøger at dække over det, der ikke fungerer.

De medvirkende er Ernesto Piga Carbone, Sofie Ancher Vea, Anders Cornelius Zoffmann og Marianne Søndergård. Line Paulsen har iscenesat, mens Kitt Maiken Mortensen har instrueret, og Sune Skuldbøl Vraa har komponeret musikken.

Billetter á 150 kroner til unummererede pladser kan købes på www.frederikssundtf.billetten.dk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede