19. september 2021
45-årige Dennis Tobiasen begyndte sit arbejdsliv som sælger i en tøjbutik. Men hans »hjælpe-dna« var for stort til det, og han skiftede til bedemandsbranchen, og han er blevet en værdsat bedemand i Slangerup og nabobyer. Privatfoto
45-årige Dennis Tobiasen begyndte sit arbejdsliv som sælger i en tøjbutik. Men hans »hjælpe-dna« var for stort til det, og han skiftede til bedemandsbranchen, og han er blevet en værdsat bedemand i Slangerup og nabobyer. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedemand bliver gazelle i coronatid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bedemand bliver gazelle i coronatid
Frederikssund - 16. oktober 2020 kl. 05:55
Af Henrik Helmer Petersen

Byens Bedemand med Dennis Tobiasen i front i Slangerup er kåret som vækstvirksomhed, såkaldt gazelle. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Læs også: Flest mænd er smittede på syv dage

Dennis Tobiasen etablerede Byens Bedemand i Slangerup i 2009. Siden har han åbnet afdeling i fem nabobyer, og nu har Dagbladet Børsen kåret den nordsjællandske bedemandsforretning som vækstvirksomhed, såkaldt gazelle.

Det sker i en coronatid, hvor Byens Bedemand har begravet og bisat 25 coronaofre.

Dem, der kender Dennis Tobiasen ved, at han er et hjerteligt og ærligt menneske, og at det er næppe coronaen, men hans empatiske måde at drive bedemandsforretning på, der har givet væksten.

Han husker, hvordan det begyndte.

- Mine forældre har altid sagt til mig, at jeg har et meget stort "hjælpe-dna", smiler han og fortæller:

- Da et vennepar mistede deres lille datter, ringede de til mig. Jeg følte virkelig, jeg gav dem trøst og også kunne hjælpe dem med praktiske ting. Det plantede formentlig bedemands-ideen i mig.

Begyndte i tøjbutik

Dennis Tobiasen arbejdede i en herretøjsbutik, han blev kirketjener i Slangerup Kirke, og i sidstnævnte job talte han tit med den lokale bedemand, om hvordan en bedemand arbejder.

- En dag ringede bedemanden og spurgte, om jeg ville hjælpe ham med at hente en afdød på plejehjemmet. Først blev jeg forskrækket, men jeg tog med, og da vi nænsomt havde løftet den afdøde 93-årige kvinde over i kisten, fik jeg et stort og meget taknemligt og varmt kram af afdødes datter. Den dag vidste jeg, at jeg ville være bedemand, mindes Dennis Tobiasen.

Han fik job hos bedemanden, og fire år efter - i 2009 etablerede han Byens Bedemand på Kongensgade i Slangerup. Dengang i nummer 34. I dag har forretningen til huse i større lokaler i Kongensgade 11.

Væksten begyndte

Allerede i efteråret 2010 åbnede han afdeling i Græsted, og siden er der kommet afdelinger til i Ganløse, Skibby og Ølstykke. Sidste skud på stammen er afdelingen i Gilleleje, som Dennis Tobiasen åbnede i juli 2019.

Det er en vækst i omsætningen på 100 procent hen over fire år, blandt andet, der har gjort, at Byens Bedemand er blevet kåret af Børsen som Gazellevirksomhed.

Selv er Dennis Tobiasen glad og ydmyg omkring kåringen.

- Det glæder mig, at vi har vækst. Det fortæller mig, at vi gør det godt. I vores branche handler det om empati og ordentlighed, ellers ville vi ikke kun vokse i et lokalområde som vores, er han sikker på.

Flere begravelser

Fra sidste år til i år har Byens Bedemand haft en stigning i antallet af begravelser og bisættelse på 15 procent.

- Generelt er dødeligheden faldet i Danmark det seneste år, så væksten viser, at flere vælger os som bedemand. Det er vi meget glade for, siger Dennis Tobiasen.

Byens Bedemand beskæftiger seks ansatte, heraf fire bedemænd.

25 coronadøde

Hvad så med coronaen?

I en tid med lavere dødelighed end normalt er det ikke den, der har givet Byens Bedemand vækst.

- Vi har begravet og bisat 25 mennesker, der er døde som følge af smitte med corona, fortæller Dennis Tobiasen og beskriver de særlige udfordringer her:

- Har en afdød ligget 72 timer, udgør vedkommende ikke en smitterisiko længere. På hospice og andre steder, hvor afdøde ikke kan ligge 72 timer, har vi fulddragter på, når vi afhenter mennesker døde af coronasmitte.

arrow Politiker kritiserer fortrolighed om smitte
17. oktober 2020 kl. 05:19 Opdateret: kl. 20:52
arrow Stort smitteudbrud på virksomhed
16. oktober 2020 kl. 20:53 Opdateret: kl. 20:47
1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?