20. september 2021
Margit Juel fra Græse-Sigerslevvester Foredragsforening fik torsdag overrakt Frederikssund Prisen, der er indstiftet af Arbejdernes Landsbank, af byrådsmedlem Kenneth Jensen (t.v.) og direktør Per Jegsen Schmidt, Arbejdernes Landsbank. Foto: Otto Pedersen
Margit Juel fra Græse-Sigerslevvester Foredragsforening fik torsdag overrakt Frederikssund Prisen, der er indstiftet af Arbejdernes Landsbank, af byrådsmedlem Kenneth Jensen (t.v.) og direktør Per Jegsen Schmidt, Arbejdernes Landsbank. Foto: Otto Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bank giver pris for kulturindsats i 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bank giver pris for kulturindsats i 40 år
Frederikssund - 06. december 2019 kl. 16:12

Margit Juel, der er kasserer i Græse-Sigerslevvester Foredragsforening, blev torsdag aften overrasket med Frederikssund Prisen, som er indstiftet af Arbejdernes Landsbank, for mere end 40 års indsats for kulturlivet.

Det skete ved foreningens velbesøgte foredragsaften med sprogforskeren Michael Ejstrup i Græse Gl. Skole, hvor byrådsmedlem Kenneth Jensen (S) og direktør i Arbejdernes Landsbank, Per Jegsen Schmidt, havde sneget sig med, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ifølge Per Jegsen Schmidt uddeles prisen på 2.500 kroner som en anerkendelse til en person, der gør en særlig indsats til glæde og gavn for andre uden at få andet end glæden ved at skabe noget for andre ud af det.

Margit Juel har været aktiv i bestyrelsen for foredragsforeningen i mere end 42 år, og formand for brugerrådet i Græse Gl. Skole i snart 25 år - og før det var hun med i det tidligere Kulturelle Samråd i Frederikssund Kommune.

- Vi har med at kvinde at gøre, som forstår at holde fast i bordkanten, som er super ihærdig og flittig, og som kæmper for det hun tror på, sagde Kenneth Jensen ifølge pressemeddelelsen i sin tale.

Byrådsmedlemmet fortalte, hvordan embedsfolk i den nye kommune for nogle år siden fik den idé, at der skulle ændres på stedet, og udlejning skulle stoppes.

- Det var ved at tage livet af skolen, og dermed også et af de steder jeg har mange barndomsminder fra; jeg har nemlig selv trådt mine barnsben i Sigerslevvester, hvor min mormor var klokker og graver i 36 år. Heldigvis slog sagen heller ikke vores prismodtager ud - og takket være politisk opbakning lykkedes det at huset kunne fortsætte, lød det fra ham i pressemeddelelsen, hvor det også fremgik, at en rørt Margit Juel modtog prisen.

1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?