28. februar 2020
De 16 bropiller til den nye fjordforbindelse står nu klar. Foto: Vejdirektoratet
De 16 bropiller til den nye fjordforbindelse står nu klar. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle 16 bropiller tårner sig nu op fra fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle 16 bropiller tårner sig nu op fra fjorden
Frederikssund - 09. oktober 2018 kl. 09:49
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16 v-formede bropiller står nu i Roskilde Fjord, så man for alvor kan se, at Kronprinsesse Marys Bro begynder at tage form, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Broafgift bekæmpes med klister

De V-formede bropiller er skudt op af Roskilde Fjord i løbet af sommeren, og er nu alle helt færdigstøbte, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at støbe bropiller gik i gang i november 2017, og nu 10 måneder senere står de alle færdige i fjorden. Forud har der været mange leverancer af stål til byggepladsen, betonbiler har kørt i pendulfart og brobyggere har svedt i sommervarmen for at få bropillerne støbt.

- Vi har nået endnu en stor milepæl på projektet. De 16 v-formede bropiller samt de to endevederlag på land er færdige og venter kun på, at den resterende del af brodækket bliver monteret, siger projektchef i Vejdirektoratet Henrik Vincentsen, og fortsætter:

- Når man kigger ud over fjorden, kan man nu for alvor forestille sig, hvordan den nye bro kommer til at se ud. Højbroen er designet, så den fremstår let og åben. Broen skal nemlig passe så godt ind i landskabet og den smukke natur som muligt, samtidig med at udsigten bliver bevaret.

Højbroens landfæste er 180 meter fra kystlinjen på østsiden og 90 meter på vestsiden. Det gør, at udsynet over fjordlandet er intakt, og man kan fortsat færdes frit under broen langs kysten.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan man via linket fjordforbindelsen.dk/om-broen/film se en kort film om tilblivelsen af bropillerne.

arrow Vejstykke til bro skal udvides
13. december 2018 kl. 05:33 Opdateret: kl. 10:12
arrow Borgere bakker op om bro trods afgift
05. december 2018 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:41
arrow Finanslov baner vej for motorvej
30. november 2018 kl. 17:37 Opdateret: kl. 19:02