16. januar 2019
Sådan kommer vinterhaven ved de nye seniorboliger til at se ud. Foto: Bovieran
gallery icon

Se billedserie

Sådan kommer vinterhaven ved de nye seniorboliger til at se ud. Foto: Bovieran
Foto: www.bernstone.se
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 55 nye seniorboliger bygges omkring fælles vinterhave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

55 nye seniorboliger bygges omkring fælles vinterhave
Frederikssund - 15. maj 2018 kl. 05:56
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremtidens seniorer i Frederikssund Kommune kan nu som de første i Danmark se frem til et helt nyt boligkoncept, Bovieran-huset, oplyser direktør i Bovieran Danmark A/S og projektudviklingsdirektør i Sjelsø Management, Lars Jacobsen, til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Strygende salg af seniorboliger

Det sker, efter at kommunen og Bovieran Danmark A/S har indgået en aftale om at Bovieran Danmark køber grunden, hvor den tidligere Oppe Sundby skole har ligget.

Der skal udarbejdes ny lokalplan, og planen er at opføre 55 seniorboliger efter et koncept for seniorbofælleskab, der er nyt i Danmark, men som i 10 år har været en succes på den anden side af sundet.

I Sverige findes der i dag 19 etablerede Bovieran seniorboligforeninger, og det er de positive erfaringer herfra, som bringer Bovieran til Danmark.

Konceptets omdrejningspunkt er en stor overdækket vinterhave, som alle boligerne vender ind mod. Vinterhaven rummer mødesteder og rolige pladser blandt 2.000 grønne planter, palmer, træer og buske.

- Mange drømmer om at leve et let og ubesværet liv ved Rivieraen, når de bliver ældre. Med Bovierans opbygning omkring en stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark, og det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere, siger Lars Jacobsen i en pressemeddelelse.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 15. maj.

arrow 26 timer i kø for at købe bolig i drivhus
03. november 2018 kl. 18:52 Opdateret: kl. 18:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk