16. juni 2021
28-årige Rikke Nielsen er ny indehaver af cateringfirmaet Food To Go, der holder til på Kocksvej 7 i Frederikssund. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

28-årige Rikke Nielsen er ny indehaver af cateringfirmaet Food To Go, der holder til på Kocksvej 7 i Frederikssund. Foto: Ea Lykke Schausen
Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 28 år og selvstændig: Rikke måtte genopfinde drømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28 år og selvstændig: Rikke måtte genopfinde drømmen

Rikke Nielsens drøm om en karriere bristede brat, da hun i 2019 var ude for et alvorligt biluheld. I stedet måtte hun tænke nye veje

Frederikssund - 06. maj 2021 kl. 07:29
Af Ea Lykke Schausen

Rikke Nielsen var i fuld sving med sin uddannelse til revisor og drømte om en dag at være statsautoriseret. Men en skæbnesvanger dag i 2019 blev den drøm med ét knust i tusinde stykker, da den nu 28-årige kvinde var ude for et alvorligt færdselsuheld, hvor hun pådrog sig et piskesmæld og en slap skulder - noget, der har efterladt hende fem procent invalid og med al sandsynlighed ude af stand til at kunne varetage et fuldtidsjob frem til den dag, hun kan gå på folkepension. Og udsigterne til et liv på kontanthjælp eller førtidspension huede ikke den unge kvinde, der i stedet besluttede sig for at starte som selvstændig.

"Det er lidt min backup plan. Min drøm om at være revisor er endnu ikke helt slukket. Men jeg er nødt til at være realistisk, og jeg vil sikre mig, at jeg har en indkomst, uanset hvad min krop mener om at være på arbejdsmarkedet," lyder det fra Rikke Nielsen, der per 1. maj kan kalde sig indehaver af Food To Go på Kocksvej 7 i Frederikssund.

Skal sidde bag computeren

Planen er, fortæller Rikke Nielsen, at cateringfirmaet i store træk skal køre videre, som det er. Selv forventer hun ikke, at hun kommer til at bruge særlig meget tid i køkkenet. Det har hun i stedet ansat sin mor, Marlene Pedersen til. Marlene har de sidste år arbejdet i Food To Go og fra maj måned kan hun kalde sig daglig leder af stedet.

"Min mor kender jo stedet ud og ind, så det giver rigtig god mening at uddelegere den opgave til hende. Så skal jeg bare selv stå for alt det administrative. Alt det, der foregår på computeren, som jeg siger," fortæller Rikke Nielsen og uddyber, at hun ikke forventer, at hendes ryg- og nakkeskader fra ulykken vil være en stopklods for at styre det administrative.

Spontant køb

Overtagelsen af Food To Go skete forholdsvis spontant. Rikke Nielsen opdagede, at stedet stod til salg for længe siden og familien har siden da gået og joket lidt om, at det kunne være sjovt, hvis hun overtog stedet. Det var først, da hendes far tog joken helt bogstaveligt, at Rikke Nielsen selv indså, at det faktisk godt kunne lade sig gøre.

"Jeg nævnte det i sjov overfor min far, og han kiggede bare på mig og sagde; 'Det er en virkelig god ide. Det vil jeg gerne støtte'. Og to uger senere står jeg klar til overtagelse," fortæller Rikke Nielsen og uddyber, at det hele især har kunne lade sig gøre, fordi faderen købte de 30 procent af stedet og kærestens bedstemor lånte hende til indskuddet.

Se mig nu

Fremtiden for Food To Go skal ikke indebære for meget nyt. Det er vigtigt for Rikke Nielsen at understrege. Men foruden det velkendte, er planen at implementere noget vikinge-inspireret mad og, på sigt, også vegetariske og veganske alternativer på menukortet.

"Frederikssund er jo en by, hvor vikinger i den grad er rodfæstet i os. Og derudover kommer jeg selv af en familie, der er aktive i vikinge-miljøet. Så jeg synes jo kun, det ville være passende, hvis byen havde bare ét sted, der serverer vikinge-mad året rundt," fortæller Rikke Nielsen.

Hun glæder sig til at se, hvordan byens borgere tager imod hende som den nye indehaver. Og især glæder hun sig til sin første levering til hendes gamle skole i byen.

Hun fortæller, at hendes barndom især var præget af mobning, og det først var, da hun startede på HG i Frederikssund, at hun fandt lærere, der troede på hende. Og det er især dem, hun ser frem til at vise, hvor hun nu er. Og så også alle dem, der ikke troede på hende i barndommen.

"Jeg glæder mig helt vildt, til jeg første gang skal aflevere mad på min gamle skole og kan vise dem, at jeg nu er selvstændig. Det er lidt en 'se mig nu'".

1382458
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?