1. december 2020
Omkring 2.000 bilister er allerede tilmeldt betalingssiden for Kronprinsesse Marys Bro fjordpay.dk, så de kan krydse broen fra åbningsdagen den 30. september og blive opkrævet betaling automatisk. Foto: Thomas Olsen
Omkring 2.000 bilister er allerede tilmeldt betalingssiden for Kronprinsesse Marys Bro fjordpay.dk, så de kan krydse broen fra åbningsdagen den 30. september og blive opkrævet betaling automatisk. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2.000 er tilmeldt betaling på ny bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2.000 er tilmeldt betaling på ny bro
Frederikssund - 15. september 2019 kl. 05:17
Af Maj-Britt Holm

Når de første bilister krydser Roskilde Fjord via Kronprinsesse Marys Bro mandag den 30. september i år, er der samtidig tale om en debut for Danmarks første free flow betalingsanlæg, der scanner trafikanternes nummerplader, så de kan blive opkrævet betaling i farten uden at blive bremset af en bom.

arrow Læs også: Gratis parkering og blomsterkonkurrence: Sillebroen fejrer broindvielse

Foreløbig har cirka 2.000 trafikanter tilmeldt sig på hjemmesiden fjordpay.dk, hvor private og erhvervsdrivende kan registrere deres køretøjer og betalingskort, så der automatisk kan blive trukket 14 eller 41 kroner, afhængig af, om der er tale om en bil eller en lastvogn. Det oplyser Leif Tullberg, bestyrelsesformand for den selvstændige offentlige virksomhed Fjordforbindelsen Frederikssund, som står for byggeri og drift af broen på vegne af transportministeren.

- Vi har ikke nogle forventninger om, hvor mange, der vil tilmelde sig, for vi aner ikke, hvad folk vil gøre. Men vi tror, der kommer mange lige op til åbningen, siger Leif Tullberg.

Ifølge bestyrelsesformanden har der været cirka 20.000 personer inde at kigge på hjemmesiden, der pt. har omkring 5.000 unikke brugere.

Betalingsanlægget drives af selskabet BroBizz Operatør, der er et 100 procent ejet datterselskab af Brobizz A/S, og som for 14 dages tid siden har sendt breve ud til cirka 22.000 brobizzejere i området for at gøre dem opmærksomme på, hvordan de skal forholde sig med en BroBizz, når de benytter Kronprinsesse Marys Bro.

- Alle, der har en BroBizz, behøver ikke andet. Så får de regningen fra det sædvanlige sted. Med mindre de vil have en tættere forbindelse til fjordpay.dk, hvor de kan tilmelde sig gratis. Men så skal de lægge deres BroBizz i sølvpapir, påpeger Leif Tullberg med henvisning til, at der til en BroBizz findes et sølvpapirsforet etui, så den ikke bliver registreret.

Fjordforbindelsen har søgt og fået adgang til det danske motorregister, og hvis en bilist, der hverken er tilmeldt fjordpay.dk eller har BroBizz, kører over broen, bliver nummerpladen scannet og en regning sendt afsted til ejeren. Regningen skal betales inden fem dage, hvis man vil undgå gebyr på 20 kroner oven i.

- Det gælder også udlændinge. BroBizz har samarbejde med 17 lande, og det gør det nemmere at opkræve betaling, selv om der er forskellige systemer, fortæller Leif Tullberg, som henviser til, at EU-lovgivningen iøvrigt er ved at blive moderniseret på området.

arrow Skal du over den nye bro? Så tidligt åbner den
27. september 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Købmand håber på tidlig »julehandel« når broen indvies
26. september 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 14:09
arrow Minister trækker i løbeskoene på broen
26. september 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
1382458
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?