18. april 2021
Susanne Bartholin (t.v.) mødes fredag med transportministeren for at aflevere over 11.000 underskrifter imod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. Her ses hun sammen med byrådsmedlem Jesper Wittenburg (S) ved fakkeltoget for nylig. Foto: Thomas Olsen
Susanne Bartholin (t.v.) mødes fredag med transportministeren for at aflevere over 11.000 underskrifter imod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. Her ses hun sammen med byrådsmedlem Jesper Wittenburg (S) ved fakkeltoget for nylig. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 11.000 protester imod brobetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11.000 protester imod brobetaling
Frederikssund - 21. februar 2018 kl. 17:07
Af Maj-Britt Holm

- Jeg tror, vi kommer et godt sted over 11.000 underskrifter imod brobetaling. Det viser, der er mange, der brænder for sagen, ikke kun mig.

arrow Læs også: Dialog skal sikre effektiv brobetaling

Sådan siger Susanne Bartholin fra Jægerspris, der står i spidsen for borger- og Facebookgruppen »Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro«, som i de seneste måneder har samlet protester imod, at der vil blive opkrævet penge for at benytte den nye højbro over Roskilde Fjord, når den åbner for trafik i 2019.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

25-30 personer hjælper med at hente og samle de mange lister med underskrifter, som ligger og har ligget i butikker rundt om i Frederikssund, ikke mindst i gågaden, Jægerspris, Skibby og Slangerup. Men fredag den 23. februar mødes Susanne Bartholin, Lars Brinch og Niels Jensen med transportminister Ole Birk Olesen (LA) for at aflevere de mange protester.

- Jeg håber, de kan se, det er en fadæse med den brobetaling - at de forstår, det vil ramme virkelig mange mennesker. Vi har beregnet, at det kan koste en familie 17.000 kroner om året. Så kan det godt være, at politikerne snakker om pendlerfradrag. Men det er en ekstraskat for os, der bor herovre, siger Susanne Bartholin, der kalder det konkurrenceforvridning, at håndværksmestre på Hornsherred skal betale en afgift, som deres kolleger andre steder slipper for, og hun frygter, at staten vil opstille chikaner ved den gratis Kronprins Frederiks Bro for at tvinge bilisterne over på betalingsbroen, hvis der er for få brugere.

arrow Video: Sådan foregår brobyggeri i praksis
17. maj 2018 kl. 13:05 Opdateret: kl. 12:47
arrow Bilister i Hornsherred skal ad nye veje
15. maj 2018 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:52
arrow Gratis ture til brobyggeri går som varmt brød
09. maj 2018 kl. 11:47 Opdateret: kl. 10:53
1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?