24. november 2017
I dag lørdag køres der DM på Kejserdalen, og derfor kom mange motocross-kørere i ugens løb langvejs fra for at testkøre banen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

I dag lørdag køres der DM på Kejserdalen, og derfor kom mange motocross-kørere i ugens løb langvejs fra for at testkøre banen. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Noerregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billedserie: Det nytter ikke at være bange i motocross

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billedserie: Det nytter ikke at være bange i motocross
Opdateret 15. maj 2017 kl. 10:02
Fredensborg - 13. maj 2017 kl. 06:17
Af Lars Gram-Hanssen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knap tyve kassevogne er parkeret på græsplænen, der har udsigt ud over motocrossbanen ved Kejserdalen. En snes unge drenge går rundt i heldragter, støvler og solbriller. Flere crossere står på standere, og bliver entusiastisk klargjort af både voksne mænd og teenagere.

»Vruum, vruum« lyder det kort efter, da en flok af de yngre drenge pludselig indtager banen. Benzin-osen fra deres udstødning fylder luften, og én efter én flyver de gennem luften på banens store hop. Når de kommer til de skarpe sving, slynges grusen højt op i luften.

Inde i en af kassevognene er 15-årige Gustav Petersen og 12-årige Oscar Brix kort før starten ved at iføre sig deres udstyr. Sidstnævnte er med på Danmarks talenthold, og begge kører turneringer næsten hver weekend.

- Motocross er bare fedt, når adrenalinen kører i hele kroppen, for eksempel når man er ved at vælte, og så lige når at redde den, forklarer Gustav Pedersen.

De to kommer fra henholdsvis Ishøj og Roskilde, men er kommet til Kejserdalen for at lære banen at kende inden DM, som afholdes i dag, lørdag den 13. maj. På spørgsmålet om, hvorvidt motocross er en sport, hvor man slår sig meget, er svaret klart.

- Man kommer til at få nogle blå mærker. Man falder måske én gang per træning, i et sving. Hvis man falder efter et hop, gør det ondt. Men hvis man er bange, er det ikke den bedste idé at køre cross, siger Gustav Pedersen.

Læs meget mere om motocross på Kejserdalen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk