26. juni 2019
Kan man få husdyr med, hvis man vil flytte ind i det kommende seniorbofællesskab, hvor første etape er 16 boliger og næste etape 54 boliger? Det afgøres i samråd med de kommende beboere, lød den umiddelbare melding fra investorerne bag projektet.
gallery icon

Se billedserie

Kan man få husdyr med, hvis man vil flytte ind i det kommende seniorbofællesskab, hvor første etape er 16 boliger og næste etape 54 boliger? Det afgøres i samråd med de kommende beboere, lød den umiddelbare melding fra investorerne bag projektet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Fem særlige punkter om projekt Kongeparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Fem særlige punkter om projekt Kongeparken
Fredensborg - 15. januar 2019 kl. 11:01
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På vej ud af rådhuskælderen mandag aften var der mange, der undrede sig over kriterierne for en seniorbolig i et bofællesskab.

arrow Læs også: Populært seniorprojekt har prøvelejlighed klar til september

Få minutter tidligere havde alle over 70 år rejst sig i salen, og det var langt størstedelen. Men som 70-årig er man i flere eksisterende bofællesskaber ved at være for gammel til at kunne få en bolig, fordi bofællesskaberne vil undgå at ende som en filial af et plejehjem.

De er ganske enkelt så populære, at folk bliver boende så længe som muligt - og derfor er eksempelvis Florahøj i Fredensborg og Strædet i Humlebæk præget af et højt aldersgennemsnit.

Det skabte frustrationer i slutningen af mødet, indtil der blev glattet ud med budskaber om, at i nye projekter lægges der vægt på at få en stor aldersspredning.

Seniorrådet bad i forlængelse af mødet om få understreget, at temamødet om seniorbofællesskaber er første i en række af møder, hvor Seniorrådet sætter fokus på boformer, og der vil også blive arbejdet specifikt med seniorboliger.

I videoen kan man høre Henrik Hansted Jensen fra Domus arkitekterne, der fortæller om nogle af tankerne bag det kommende projekt Kongeparken i Fredensborg - herunder ønsket om at lade en del af bebyggelsen gå i seks etager for at lave et fællesrum over trætoppene. Max Pedersen fra Seniorboligen.dk giver også et eksempel på et fællesskab, der kan opstå i et bofællesskab.

Klik på billederne og få overblik over fem af de mest interessante punkter og problemstillinger i det aktuelle projekt, hvor ejendomsselskabet EL-II Aps ønsker at ombygge de gamle Menu-bygninger i Fredensborg til seniorbofællesskab.
En første fase skal indeholde boliger på 105-150 kvadratmeter med en forventet månedlig leje på mellem 11.000 og 15.000 kroner. Selskabet søger om tilladelse til en etape 2, hvor der skal opføres boliger på 65-105 kvadratmeter. Det kræver en ny lokalplan og tillæg til kommuneplan. Mandag aften var Seniorrådet vært ved et temamøde på rådhuset om bofællesskaber og det aktuelle projekt.

arrow Se skitserne: 80'er kvalitet er fundament for nyt bofællesskab
17. januar 2019 kl. 18:15 Opdateret: kl. 13:34

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede