20. juni 2021
I november sidste år begyndte Charlotte Kock Mogensen at følge kilden til lugtgenerne i sin lejlighed i Humlebæk - og afdækkede derefter 20 huller ind til naboers lejemål. Her er det ind til naboens køkken.
gallery icon

Se billedserie

I november sidste år begyndte Charlotte Kock Mogensen at følge kilden til lugtgenerne i sin lejlighed i Humlebæk - og afdækkede derefter 20 huller ind til naboers lejemål. Her er det ind til naboens køkken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Domea kunne ikke på et halvt år, men beboer fandt to nye brandhuller på 14 minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Video og billeder: Domea kunne ikke på et halvt år, men beboer fandt to nye brandhuller på 14 minutter

I flere lejligheder i Enebærhaven i Humlebæk er der fundet huller i brandskellet ind til naboerne. Indtil videre afviser Domea, at det har betydning for brandsikkerheden i de 186 lejemål. Se her en video fra tirsdag, hvor en beboer igen tog sagen i egen hånd og fandt nye huller i et nyt lejemål.

Fredensborg - 12. maj 2021 kl. 06:09
Af Steffen Slot

Seks år efter en omfattende renovering af Enebærhaven i Humlebæk har en beboer i sin lejlighed fundet 20 huller uden afdækning i brandskellene ind til naboernes lejligheder.

arrow Læs også: Eksperterne fandt intet på et halvt år: Charlotte fandt fire huller på ganske få minutter

Byggesjusket blev fundet for et halvt år siden, og derefter begyndte to beboere at stille spørgsmål til brandsikkerheden for samtlige 186 lejligheder. Men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra Domea, der er ved at undersøge sagen.

- Vi har lavet en undersøgelse at to lejemål, hvor vi ikke har fundet nogle fejl, og vi har også i forbindelse med 10 fraflytninger undersøgt de tomme lejemål. Der er ikke fundet flere fejl, der relaterer sig til den sag, som vi har haft i en enkelt lejlighed, siger Thomas Fredskov, kundechef i Domea, Humlebæk Boligselskab.

Tilsynsmyndighed forlanger redegørelse

Fredensborg Kommune har fået nys om sagen og har modtaget en billeddokumentation, som har fået kommunen til at forlange en redegørelse fra Domea inden otte dage. Det skyldes bekymring for brandsikkerheden.

Lars Schiøtt Sørensen, associate professor på DTU med speciale i brandsikkerhed, vurderer da også ud fra et første øjekast, at fejlene kan have stor betydning for brandsikkerheden.

Det velrenommerede entreprenørfirma Einar Kornerup var hovedentreprenør på sagen. Firmaet oplyser, at der er møde mellem Domea, KHS Arkitekter og Einar Kornerup i næste uge.

- Vi står på mål for det, vi har lavet, og jeg har ingen grund til at tro, at der er problemer i andre lejemål, siger Leo V. Jørgensen, administrerende direktør i Einar Kornerup.

I Enebærhaven har Charlotte Kock Mogensen dog mistet tålmodigheden og tilliden til Domea. Tirsdag eftermiddag pillede hun kabelskinnen af i en venindes lejlighed i en af de andre boligblokke og fandt to nye, større huller ind til naboens lejlighed.

Dermed gjorde hun det, som Domea ikke har kunnet gøre i et halvt år.

Se her videoen af den nye opdagelse og læs baggrundsartiklerne om emnet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?