1. oktober 2020
Konventioner og EU skal ikke stå over dansk ret og forhindre, at Danmark udviser voldelige udlændinge, mener Morten Messerschmidt. Foto: Kenn Thomsen
Konventioner og EU skal ikke stå over dansk ret og forhindre, at Danmark udviser voldelige udlændinge, mener Morten Messerschmidt. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Messerschmidt i opråb: Konventioner er forstenede, men grundloven lader vi følge med tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Messerschmidt i opråb: Konventioner er forstenede, men grundloven lader vi følge med tiden
Fredensborg - 05. juni 2018 kl. 16:03
Af Steffen Slot

I sin grundlovstale blæste folketingskandidat Morten Messerschmidt (DF) til kamp mod det synspunkt, at konventioner og eu-regler er forstenede og mejslet ind i virkeligheden som noget, vi mennesker ikke kan ændre.

For vi har jo flere gange ændret grundloven, påpegede han i sin grundlovstale ved Humlebæk Station.

- Når grundloven i dag kan fejre sin 169 års fødselsdag, er det, netop fordi politikerne i årenes løb har sikret, at den fulgte med tiden. Afspejlede den virkelig, som borgerne levede i, sagde han og ville ifølge talepapiret have fortsat:

- Og når det nu forholder sig sådan med det absolut vigtigste dokument her til lands, undrer jeg mig over, hvor mange gange vi som politikere får at vide, noget ikke kan lade sig gøre, fordi det strider mod konventioner og eu-reglerne, der åbenbart - i modsætning til endog vores grundlov - synes totalt forstenede.

Han sagde det ikke præcis på den måde, som det stod i talepapiret. Ved Humlebæk Station blev talepapiret slet ikke foldet ud, da han talte frit, men pointerne gik igen. Konventioner og EU skal ikke stå over dansk ret og forhindre, at Danmark udviser voldelige udlændinge, fordi deres familieliv er vigtigere end danskernes krav på tryghed og sikkerhed. At et dansk folketingsflertal ikke selv kan bestemme, om paraboler skal skæmme offentligt betalt byggeri.

Se i videoen Messerschmidt tale om det udemokratiske i konventioner, der er mejslet ind i stentavler.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?