21. oktober 2018
Knud Løkke Rasmussen (LA) har sendt kampagnemails til måske over 200 vælgere, hvor han kritiserer Venstre i Fredensborg Kommune. En del er sendt til medlemmer af Venstre, hvilket undrer og forarger - for mange flere mener aldrig, at de har givet deres mailadresse til Knud Løkke Rasmussen. Han afviser misbrug af medlemslister fra sit tidligere parti. Foto: Allan Nørregaard
Knud Løkke Rasmussen (LA) har sendt kampagnemails til måske over 200 vælgere, hvor han kritiserer Venstre i Fredensborg Kommune. En del er sendt til medlemmer af Venstre, hvilket undrer og forarger - for mange flere mener aldrig, at de har givet deres mailadresse til Knud Løkke Rasmussen. Han afviser misbrug af medlemslister fra sit tidligere parti. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstrefolk undrer sig over Løkkes kampagne-mails

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstrefolk undrer sig over Løkkes kampagne-mails
Fredensborg - 18. november 2017 kl. 04:35
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række Venstre-medlemmer i Fredensborg Kommune har fået en kampagne-mail, hvor Venstre kritiseres af partihopperen Knud Løkke Rasmussen (LA). Han afviser ethvert misbrug af medlemslister fra sit tidligere parti, men vælgerforeningen finder det mærkeligt.

arrow Læs også: Knud Løkke Rasmussen skifter til Liberal Alliance

Det skriver Frederiksorg Amts Avis.

»Vi skal have sat en prop i hullet, så penge, der burde bruges på borgerne, ikke forsvinder i fantasiprojekter og bureaukrati.... Desværre viste det sig, at de lokale folkevalgte Venstrefolk hurtigt løb fra valgløfterne.«

Sådan står det blandt andet i en mail, som Liberal Alliances Knud Løkke Rasmussen har sendt ud til et ukendt antal personer, muligvis langt over 200 vælgere. Han forklarer, hvorfor han meldte sig ud af Venstre og argumenterer for at stemme på Liberal Alliance.

Da en af de mange mails ramte Vik Hansen, gift med Jette Hansen, formand for Venstres vælgerforening, begyndte partiet Venstre at undre sig. Hvorfra havde han Viks personlige mailadresse? Flere andre Venstre-medlemmer havde modtaget samme mail og undrede sig over det samme.

- Det er meget mærkeligt, og jeg synes, at det er en uartig måde at føre valgkamp på. Vi kan ikke med sikkerhed sige, at der er sket et misbrug af vores medlemslister, men det er mærkeligt, siger Jette Hansen, der i løbet af fredagen begyndte at ringe til nogle af de medlemmer, som hun havde numre på.

- Jeg har talt med 10 procent af medlemmerne, nogle af dem, jeg kender, og de havde alle fået en mail - så det er ikke bare to. Flere var dybt forargede og mener, at det er ulovligt, fortæller hun.

Knud Løkke Rasmussen afviser selv på det skarpeste, at han har haft adgang til mailadresser på medlemmer af Venstres vælgerforening.

- Da jeg stillede op for fire år siden, sendte jeg også en mail ud til personer, hvor jeg tænkte, at de måske ville stemme på mig. Det var forældre til mine børns kammerater eller mail-adresser, som jeg havde fra mange sammenhænge. Siden har jeg samlet mailadresser, og da jeg havde brudt med Venstre, dannede jeg Frie Liberale, hvor mange tilmeldte sig et nyhedsbrev. Andre har mailet til mig som byrådsmedlem gennem årene. Jeg vil ikke fortælle, hvor mange mails, jeg har sendt ud her torsdag, men det er sandsynligvis flere end der er medlemmer af Venstre, forklarer Knud Løkke Rasmussen, der ser sin mail-kampagne som et supplement til de foldere, han deler ud.

- Men jeg har på intet tidspunkt haft adgang til Venstres mail-lister, tilføjer Knud Løkke Rasmussen, der er lillebror til statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Hvis det var sket, ville det også være på kant med persondataloven, muligvis en overtrædelse. Emnet er kompliceret, og eksperterne er relativ få i universitetsmiljøet i Danmark.

- En mailadresse er en personoplysning, hvis der er tale om en mailadresse, som på den ene eller anden måde kan spores tilbage til en fysisk person. Derfor vil mange mailadresser være personoplysninger, fortæller Karina Søndergaard, advokat med speciale i persondataloven hos HjulmandKaptain i Nordjylland.

- Derfor kan det persondataretligt være et problem, hvis man har indhentet en række mailadresser via sine kontakter i det parti, man tidligere har været medlem af, som man nu anvender til at kontakte disse personer på vegne af det nye politiske parti, uden at der er indhentet samtykke hertil. Det kan principielt både være et problem for den, der har videregivet oplysningerne, og den, der har anvendt dem efterfølgende, vurderer hun.

Derimod er der intet til hinder for, at man over tid og mange steder fra samler enkelte mailadresser for at bruge dem i politisk øjemed. Politikere kan principielt frit »spamme« både hinanden og forbrugere i henhold til markedsføringsloven. Politikere anses nemlig ikke for erhvervsdrivende i henhold til Forbrugerombudsmandens standpunkt, hvilken er en betingelse for at være omfattet af forbuddet i markedsføringsloven, lyder vurderingen fra HjulmandKaptain.

arrow Venstres formand falder efter Løkke-sagen
24. marts 2015 kl. 09:20 Opdateret: kl. 06:20
arrow Byrådsmedlem tæt på at blive smidt ud af Venstre
21. marts 2015 kl. 05:34 Opdateret: kl. 14:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk