17. november 2018
På kanten af Islandshøjparken ned mod Nivå Center foreslår Lars Søndergaard, at Nivås kommende plejecenter skal bygges. Reduktionen af boligblokke skal dog være større end da Egelunden blev  bygget ved Egedalsvænge, for målet er en markant ændring af beboersammensætningen  - flere studerende, flere seniorvenlige boliger, forklarede han til minister Inger Støjberg. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

På kanten af Islandshøjparken ned mod Nivå Center foreslår Lars Søndergaard, at Nivås kommende plejecenter skal bygges. Reduktionen af boligblokke skal dog være større end da Egelunden blev bygget ved Egedalsvænge, for målet er en markant ændring af beboersammensætningen - flere studerende, flere seniorvenlige boliger, forklarede han til minister Inger Støjberg. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vil rive 25 procent ned for at undgå ghettoer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil rive 25 procent ned for at undgå ghettoer
Fredensborg - 16. november 2017 kl. 05:30
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi kommer ikke videre med integration og bekæmpelse af kriminalitet, hvis ikke vi ændrer beboersammensætningen i Islandshøjparken og Egedalsvænge, mener Venstres Lars Søndergaard, der er klar til at nedrive eller ombygge 25 procent af blokkene i de mest udsatte områder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ud af Tornerosesøvn: Skarpe reaktioner på V-forslag om nedrivning

Onsdag eftermiddag var spidskandidat Lars Søndergaard vært for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg på en kort rundvisning i Islandshøjparken.

- Når man går rundt her i Islandshøjparken, er det en pæn bebyggelse. Klubmedarbejderne laver et flot stykke arbejde, det anerkender jeg. Men det kan ikke ændre på, at beboersammensætningen er forkert, og det vil vi ændre på, forklarede Lars Søndergaard (V), der havde inviteret Inger Støjberg til Nivå for at fortælle om sin politiske 2020 plan for succesfuld integration i områder som Islandshøjparken og Egedalsvænge.

De to steder er i øjeblikket præget af åbenlys salg af stoffer, og Islandshøjparken har vist sig at være uhyre sårbar over for LTF's nylige indtog i Nivå. Afdelingsbestyrelsen i Islandshøjparken er stadig præget af medlemmer, der har en nær tilknytning til Hizb ut-Tahrir, og der er stadig politisk bekymring over afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge.

Derfor blæser Venstre til kamp mod beboersammensætningen som det grundlæggende problem, i en erkendelse af, at de seneste års boligsociale indsats nok afhjælper problemerne, men ikke løser problemets rod. Ifølge partiet har det vist sig, at pænere facader ikke er nok til at tiltrække mere ressourcestærke mennesker til de områder, der er allermest udsatte i kommunen.

- Indkomsterne er lave i området, arbejdsløsheden er høj, uddannelsesniveauet er lavere end andre steder, og det er en negativ spiral. Vi skal have ændret beboersammensætningen, sagde Lars Søndergaard

Hvis Lars Søndergaard bliver borgmester, vil han slet ikke love, at kommunen skal betale for nedrivninger og ombygninger, for dyrt vil det blive - det erkender han.

- Det vil komme an på en forhandling med boligselskaberne og lejerne. Hvis der skal bygges plejecenter, skal kommunen jo købe jorden. Det må vi finde ud af, for alle har en interesse i at ændre beboersammensætningen, uddybede han og understregede, at partiets plan også indeholder en skærpelse af den forebyggende indsats, altså knap så omfangsrige initiativer som nedrivning.

Læs mere om emnet i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 16. november.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk