11. december 2017
Omkring 2-300 unge deltager hver gang til Polka House-festerne, som afholdes i Ungecenter på Møllevej i Nivå. De seneste to fester er dog blevet aflyst, fordi der ikke har været nok frivillige forældre.
gallery icon

Se billedserie

Omkring 2-300 unge deltager hver gang til Polka House-festerne, som afholdes i Ungecenter på Møllevej i Nivå. De seneste to fester er dog blevet aflyst, fordi der ikke har været nok frivillige forældre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdomsfest i lukningsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsfest i lukningsfare
Fredensborg - 21. april 2017 kl. 05:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ungdomsfesterne Polka House er en populær tradition, som har varet ved igennem de seneste 15 år. Men nu er der risiko for, at festerne, som arrangeres af Ungfredensborg og afholdes i Ungecenter Nivå, må lukke.

Årsagen til den mulige lukning er manglende opbakning fra forældre. Selv om der kommer 200-300 unge til Polkafesterne, er det hver måned svært at få 25 forældre til at hjælpe. Og netop forældrenes indsats og tilstedeværelse til festerne er altafgørende for, at Polka kan fortsætte, fortæller Rasmus Østrup Møller, bestyrelsesformand for Ungfredensborg.

- Festerne er en god mulighed for at lære de unge en god festkultur, hvor de på tværs af klasser og byer kan være sammen i trygge rammer. Uden 25 frivillige forældre til hver Polka, kan vi ikke gennemføre festerne, og det har altså betydet, at vi har været nødt til at aflyse de sidste to fester, hvilket vi selvfølgelig er rigtig ærgerlige over på de unges vegne. Vi har fået rigtig mange henvendelser fra skuffede unge, der havde glædet sig til festerne. Derfor håber vi at få nok tilmeldinger til festen den 28. april, så vi kan give de unge den fest, de fortjener, forklarer Rasmus Østrup Mølleri en pressemeddelelse.

Hvis Polka House må lukke permanent, så betyder det enden på en 15 år gammel tradition. Mange tusinde unge har gennem årene deltaget i festerne, som har givet dem en alkoholfri og tryg indgangsvinkel til teenager-livet, forklarer Rasmus Østrup Møller, som er nervøs for, hvad alternativet er.

- Polka House er en social pædagogisk genialitet, hvor trygge rammer giver trygge og harmoniske børn. De lærer at fester og alkohol ikke hører sammen i den alder, og jeg tror det udsætter deres debut med netop alkohol, siger han.

Som frivillig er man med til at opretholde en årelang tradition for de månedlige alkoholfri ungdomsfester i kommunen, og samtidig får man muligheden for, at lære andre forældre at kende. En af de frivillige forældre, der plejer at møde op til Polkafesterne, er Karina Lykke Nielsen.

- Jeg plejer altid at have en rigtig hyggelig aften, hvor jeg møder en masse glade unger, og en masse andre forældre på tværs af skolerne, så det er altid givende på alle fronter. Jeg vil tale varmt for, at vi som forældre vil bakke op om Polkafesterne fremadrettet, så vores unger kan blive ved med at gå til nogle sjove og trygge fester, udtaler hun.

Man kan tilmelde sig som hjælper på www.ungfredensborg.dk/polka

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis - om den konkrete indsats og alt det, man som forælder får ud af sin deltagelse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk