11. december 2018
Hossein Armandi (Borgernes Stemme) ses her til møde med Kokkedal på Vej for at høre om projektet Baba. Det var i Knud Løkke Rasmussens tid som formand for Udvalget for Byrum og Boligsocial indsat, hvor Hossein Armandi mener, at engagementet var større end i Lars Søndergaards seneste to år som formand. Foto: Allan Nørregaard
Hossein Armandi (Borgernes Stemme) ses her til møde med Kokkedal på Vej for at høre om projektet Baba. Det var i Knud Løkke Rasmussens tid som formand for Udvalget for Byrum og Boligsocial indsat, hvor Hossein Armandi mener, at engagementet var større end i Lars Søndergaards seneste to år som formand. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ud af Tornerosesøvn: Skarpe reaktioner på V-forslag om nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ud af Tornerosesøvn: Skarpe reaktioner på V-forslag om nedrivning
Opdateret 17. november 2017 kl. 09:46
Fredensborg - 17. november 2017 kl. 06:31
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres 6-punkts plan for integration og gode boligområder har udløst politiske reaktioner. Centralt i forslaget er ønsket om at nedrive eller ombygge 25 procent af Islandshøjparken og Egedalsvænge.

arrow Læs også: Venstre vil rive 25 procent ned for at undgå ghettoer

Hossein Armandi: Venstre vågner af Tornerosesøvn

- Jeg vil først og fremmest sige, at Venstre har sovet tornerosesøvn og nu vågner seks dage før valget. Venstre har haft formandsposten i Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, men der er stadig 55 procents arbejdsløshed blandt borgere med ikke vestlig baggrund i alderen 25-65 år. Det siger tal fra Danmarks Statistik, siger Hossein Armandi fra Borgernes Stemme og tilføjer:

- Jeg har for flere år siden lavet en samlet plan for integration, men der har ikke været opbakning, heller ikke fra Venstre. Når vi i udvalget for Byrum og Boligsocial Indsats har diskuteret nedrivning, har Venstre ikke været klar til at fordele beboerne til andre bysamfund. I to år har Lars Søndergaard nu været formand for udvalget for Byrum og Boligsocial Indsat, og ikke én gang har han sendt mig en mail med et forslag, som vi skulle tage op på møderne.

Thomas von Jessen: Det står i vores valgavis

- Vi er glade for, at Venstre støtter vores forslag om at nedrive dele af vores almene boligområder, Egedalsvænge og Islandshøjparken. Det skal give plads til at opføre nye og energirigtige seniorboliger, som der snart vil være et stort behov for. Det er noget, som den konservative borgmester, Michael Ziegler, i Høje Taastrup Kommune er ved at gennemføre i Taastrupgaard, og det har inspireret os, siger Thomas von Jessen, spidskandidat for De Konservative.

Han fortæller, at forslaget er nævnt i den valgavis, som partiet har fået husstandsomdelt tidligere på ugen. Det er dog kun med Egedalsvænge som eksempel og med formuleringen »delvis nedrivning af overkapacitet og omdannelse til seniorbofællesskaber, andelsboliger eller ejerboliger«.

- Vil du flytte i Egedalsvænge i en seniorbolig, når du om en del år er blevet træt af parcelhuset og vil have en seniorbolig?

- Ja, det vil jeg ikke afvise. Man skal jo tænke på Egedalsvænge som et fremtidig sted med en ændret beboersammensætning, og det ligger jo fem-ti minutters gang fra stationen, siger Thomas von Jessen.

Thomas Lykke Pedersen: Intet nyt i det forslag

- Der er jo ikke noget nyt i det forslag. Vi har talt om det i lang tid, og Lars Søndergaard er jo selv formand for det politiske udvalg, hvor den sag bør starte. Min vurdering er, at der er flertal i byrådet for at ændre beboersammensætningen ved at ombygge eller rive ned, men det er ikke noget, vi er gået konkret ind i, siger Thomas Lykke Pedersen (S).

- I Høje Taastrup er det båret af et borgmesterengagement. Kunne du ikke have taget det op som borgmester, hvis det er en god ide?

- Jeg synes, at det skal starte nede i udvalget. Og så er det vigtigt, at det sker i en ordentlig dialog og et godt samarbejde med boligselskaberne, understreger han.

Carl Emil Falbe Hansen: En ubehagelig forenkling

- Jeg kan godt se en ide i at få en bydel, der er sammensat af flere forskellige målgrupper. Hvis man bringer befolkningsgrupper tæt på hinanden, sker der en bedre dialog, og op mod 70 procent med indvandrerbaggrund i et område er værd at diskutere. Men at nedrive er drastiske skridt, siger han.

- Jeg køber ikke præmissen, at beboersammensætningen er årsagen til narkokriminalitet. Det er en grov og ubehagelig forenkling. Jeg nægter at deltage i den opståede valgkamps-konkurrencen om at svine Egedalsvænge mest muligt til. Der er masser af positive og frugtbare fællesskaber og aktiviteter i Egedalsvænge, uddyber Carl Emil Falbe Hansen, spidskandidat i Alternativet.

Han opfordrer til at tale med hinanden, i stedet for om hinanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk