8. marts 2021
Svend Pedersen fra HHM A/S konstaterede mandag, at det ikke er nok at sikre containere på byggepladser med ekstra låse og metalplaser. Tyvene løsner blot lågen ved at skære igennem fire hængsler.  Foto: Allan Nørregaard
Svend Pedersen fra HHM A/S konstaterede mandag, at det ikke er nok at sikre containere på byggepladser med ekstra låse og metalplaser. Tyvene løsner blot lågen ved at skære igennem fire hængsler. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyverier kan skubbe til sikring af byggepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyverier kan skubbe til sikring af byggepladser
Fredensborg - 28. juli 2020 kl. 04:44
Af Steffen Slot

De såkaldte »anråbsanlæg« kan forhindre tyverier på byggepladser, men indtil nu har branchen fundet dem for dyre. Topprofessionelt tyveri i Humlebæk kan presse på ny udvikling.

arrow Læs også: Stjålne gravemaskiner og værktøj blev kørt ud af landet

I weekenden skar de sig igennem 10 containere på en byggeplads i Humlebæk og forsvandt med værktøj for mindst 300.000-400.000 kroner.

Selvom containerne var videoovervågede og sikrede med ekstra låse og metalplader, overvandt gerningsmændene alle forhindringer med vinkelslibere. Imidlertid findes der anlæg, der kan forhindre sådanne tyverier, fortæller Christian Pejtersen, der er stifter af sikkerhedsfirmaet Your Company.

- Et anråbsanlæg med sensorer, videoovervågning og højtalere kan give en alarm til et kontrolcenter, hvor medarbejderne med det samme begynder at råbe af gerningsmændene, og politiet bliver alarmeret. Selvom strømmen bliver kappet til kameraerne, er sensorerne og mikrofonerne batteridrevne, og de har forhindret hundredvis af tyverier. Hvis man laver en business-case på det, kan det betale sig. En byggeplads kan sikres for 100-200 kroner i døgnet, forklarer Christian Pejtersen, der vurderer, at en mellemstor byggeplads kan sikres for 100.000-150.000 kroner i en byggeperiode på godt et år.

For Svend Pedersen, direktør i HHM A/S, er det tredje gang, at byggepladsen i Humlebæk bliver tømt for værktøj, og han konstaterer, at selve containerne ikke kan sikres bedre end nu.

- Vi er blevet præsenteret for mange smarte systemer igennem årene, men de har vist sig at være ekstrem dyre i drift. Men udviklingen går jo stærkt, og der sker noget måned for måned, og der skal åbenbart mere til for at forhindre tyverier, siger Svend Pedersen og tilføjer:

- For nogle år siden var det store problem, at hårde hvidevarer blev stjålet indendørs, men dér har vi fået nogle systemer, der er rentable i pris og med til at forhindre tyverierne.

arrow Topprofessionelle tyve er to skridt foran - og har god tid
28. juli 2020 kl. 06:15 Opdateret: kl. 16:58
arrow Vilde billeder: Tyve skar sig ind i 10 containere
27. juli 2020 kl. 21:02 Opdateret: kl. 17:10
Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?