26. september 2020
Louise Mehnke vandt den første runde om at blive folketingskandidat i Fredensborg Kredsen, og Ergin Øzer kan have kurs mod Regionsrådet. Pressefoto
Louise Mehnke vandt den første runde om at blive folketingskandidat i Fredensborg Kredsen, og Ergin Øzer kan have kurs mod Regionsrådet. Pressefoto
Foto: Per Frost Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travl søndag for S: To nye kandidater og kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travl søndag for S: To nye kandidater og kampvalg
Fredensborg - 21. januar 2020 kl. 09:23
Af Steffen Slot

Mimrekort, en ny folketingskandidat og en kandidat til regionsrådet og ikke mindst et 10 års jubilæum som borgmester. Det var en travl søndag den 19. januar, hvor Socialdemokratiet i Fredensborg holdt en velbesøgt generalforsamling.

arrow Læs også: Mehnke kan afløse Frost i næste valgkamp

Partiforeningen skænkede en gave til borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) - han fik noget, som han havde ønsket sig: En gavecheck til køb af en kaffebrygger, som borgmesteren ønsker at donere til Kulturstationen i Humlebæk. Borgmesteren fik også et lille snapseglas i tin som erindring for de 10 år som borgmesteren, fortæller partiet i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen skulle også vælge ny folketingskandidat efter Per Frost Henriksen (S). Tidligere kandidat til byrådet, Suzan Daoud og medlem af Fredensborg Byråd, Louise Mehnke ønskede begge at opstille til folketingskandidaturet. Det blev Louise Mehnke, der vandt afstemningen blandt medlemmerne.

Til regionsrådskandidaturet opstillede både Mette Poulsen, som bor i Rudersdal Kommune, og medlem af Fredensborg Byråd, Ergin Øzer. Her blev det Ergin Øzer, der vandt afstemningen. Fredensborgkredsen skal tage endeligt stilling til opstilling af kandidater den 16. marts, når også Hørsholm Partiforening har haft mulighed for at udpege kandidater på deres generalforsamling.

Vivian Johnsen blev genvalgt på generalforsamlingen til formand i partiforeningen og i partiforeningens bestyrelse blev foretaget en enkelt udskiftning. Af tre bestyrelsesmedlemmer som var på valg, blev Peter Vilain og Jan Jensen genvalgt, mens Knud Erik Mikkelsen blev valgt som nyt bestyrelsesmedlem. Til suppleanter blev valgt Dorte Beyer Nielsen, Majbritt Damborg og Lars Sandt.

Henrik Møller på besøg

Folketingsmedlem Henrik Møller besøgte generalforsamlingen og aflagde beretning fra folketingsgruppens arbejde. I den efterfølgende drøftelse blev der sat fokus på den annoncerede udfasning af det såkaldte mimrekort og det blev besluttet at generalforsamlingen vil sende følgende udtalelse til de relevante beslutningstagere.

»Bevar MIMREKORTET. Socialdemokratiet i Fredensborg forsamlet til generalforsamling den 19. januar 2020 opfordrer alle beslutningstagere til at arbejde målrettet for en bevarelse af Mimrekortet. Pensionister er den eneste befolkningsgruppe, som ikke selv har mulighed for at øge egne indtægter fordi de fleste pensioner ligger fast. Det er derfor urimeligt, at offentlige trafikselskaber udhuler pensionisternes købekraft og reducerer pensionisternes muligheder for at bevæge sig omkring ved brug af ledig transportkapacitet.

Afskaffelsen af mimrekortet vil også være et hårdt slag mod pensionisters deltagelse i frivilligt arbejde, for sociale kontakter, transport til sundhedsvæsen, deltagelse i det offentlige liv med mere«.

Har debatten om sexisme taget overhånd?