19. oktober 2021
Vinderfoto. Det er dette billede som Tom Dalgaard Pedersen vandt DM med.
gallery icon

Se billedserie

Vinderfoto. Det er dette billede som Tom Dalgaard Pedersen vandt DM med.
Foto: Tom Dalgaard Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tom er Danmarksmester i undervandsfoto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tom er Danmarksmester i undervandsfoto

Tom Dalgaard Petersen fra Fredensborg har vundet DM i undervandsfoto, og skal med til verdensmesterskaberne om to uger

Fredensborg - 17. september 2021 kl. 15:51
Af Peter Mailand

For andet år i træk kan Tom Dalgaard Petersen fra Fredensborg kalde sig Danmarksmester i undervandsfoto. Det kan han efter han i sidste weekend vandt konkurrencen, der hvert år afholdes af Dansk Sportsdykkerforbund.

I år var ti deltagere med i konkurrencen, der blev afholdt på Langeland. Her vandt Tom Dalgaard Petersen i kategorierne 'tema' og 'vidvinkel'. Men selvom vinderbilledet ser helt naturligt ud, så er intet tilfældigt, fortæller han.

"Forud for konkurrencen havde jeg trænet vinderbilledet i vidvinkel med min model fire gange, så vi vidste præcis, hvordan rekvisitterne skulle placeres. Så der er intet på billedet der er tilfældigt," siger han og uddyber:

"Det eneste der er tilfældigt er lyset i vandet og så at der er nogte fnuller der tilfører billedet noget ekstra og at der så kommer kravlende en krabbe," siger han til Uge-Nyt

Reglerne for konkurrencen er billederne ikke må efterbehandles og at man skal holde sig indenfor tidgrænsen på fire timer.

Foto under vand er ekstremt svært

"Selvom jeg er en rimelig god fotograf normalt, så kan det slet ikke sammenlignes med fotografering under vand. Det er noget helt andet. Det er ekstremt svært. Og du skal have en klar idé," siger Tom Dalgaard Petersen, der til daglig arbejder som Seniorkonsulent i læringsteknologi i Region Hovedstaden,

Tom Dalgaard Petersen har interesseret sig for undervandsfoto i de seneste 15 år og for 12 år siden stillede han op til DM for første gang.

Siden har han både vundet sølv og bronze og nu har han altså vundet guld to år i træk.

Sidste år var det dog et helt andet motiv.

"Det var et billede med af nogle balloner under vand. Det så ret flot ud," siger han.

Efter han sidste år vandt DM er han blevet inviteret med til verdensmesterskaberne. Så om to uger rejser Tom Dalgaard Petersen til Portugal, hvor han skal deltage i VM. Det bliver dog noget helt andet, for her venter der mere end 50 konkurrenter.

Rejser du til udlandet i år?