18. juli 2019
Et villaområde ændrer karakter, hvis ejerne sætter plankeværk op. Det må man gerne gøre inde bag hækken - men ikke i selve skellet i områderne Havrevænget og Bygvænget i Kokkedal.
gallery icon

Se billedserie

Et villaområde ændrer karakter, hvis ejerne sætter plankeværk op. Det må man gerne gøre inde bag hækken - men ikke i selve skellet i områderne Havrevænget og Bygvænget i Kokkedal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilflyttere skaber strid: Plankeværk presser grønne hække på villaveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilflyttere skaber strid: Plankeværk presser grønne hække på villaveje
Fredensborg - 13. marts 2019 kl. 05:18
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunen er for sløv til at forhindre, at villaejere opsætter plankeværk, og det kan for altid forandre villakvartererne, mener Hossein Armandi, formand for Grundejerforeningen Holmegård i Kokkedal.

Alle hegn i skel skal være levende hegn. Sådan har det stået i lokalplanerne for mange villakvarterer lige siden udstykningen i 1960'erne, men den regel er nu under pres.

Især fordi Fredensborg Kommune ikke lægger særlig stor vægt på at håndhæve reglerne, mener Hossein Armandi, formand for Grundejerforeningen Holmegård.

Bestyrelsen for villaområderne omkring Bygvænget og Havrevænget i Kokkedal har en række nyere eksempler på husejere, der fjerner hækkene og sætter store, høje plankeværk op i skel. Grundejerforeningens bestyrelse opfordrer nu til, at kommunen begynder håndhæve reglerne - ellers skrider det for alvor ude på villavejene.

Problemerne opstår, fordi der i disse år sker en stor udskiftning i villaområderne. Enkelte nye tilflyttere ønsker at bo mere afskærmet i vinterhalvåret og fjerner hækkene for at opføre plankeværk.

Hossein Armandi afviser, at det er nye tider - og at der er et behov for at opbløde reglerne i lokalplaner for et villakvarter.

- Der er også mange tilflyttere, som gerne vil vedligeholde deres have og klippe hækken, fordi det ser pænt ud, siger Hossein Armandi, der mere ser sagen som et billede på, at byrådet og forvaltningen er ude af trit med virkeligheden og ønskerne ude i boligområderne.

- De er slet ikke på dupperne og tager sig ikke af de helt basale ting, de helt grundlæggende opgaver, som en kommune skal sikre: At veje og stier ser pæne ud. Men det gør de ikke. Veje og stier er i dårlig stand, imens byrådet har store visioner og projekter på den lange bane, bemærker Hossein Armandi, der har netop det synspunkt som en af sine mærkesager i partiet Borgernes Stemme, som ikke opnåede plads i byrådet ved det seneste kommunalvalg.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede